OEPS!

De pagina die je zoekt bestaat niet meer. Op 30-12-2014 is Pinkbullets van eigenaar veranderd en is een deel van het archief verwijderd. Zo’n 300 artikelen zijn overgebleven en kunnen via de zoekfunctie teruggevonden worden. De overige artikelen kun je terugvinden via archive.org

Schrödinger’s Rapist: zo voorkom je dat vrouwen denken dat je een engerd bent

Neehee, natuurlijk zijn niet ALLE mannen enge verkrachters en aanranders die slecht in de zin hebben. Jij bent natuurlijk helemaal geweldig; je hebt nog nooit iemand verkracht, vervangt altijd de WC-rol en bent supergrappig. Er is echter een probleem: als jij ons aanspreekt, weten we dat niet. We kennen je niet. Dus zal haast iedere vrouw een snelle afweging maken; is deze man wel of niet iemand die kwaad in de zin heeft?

Lees verder

Armoede is geen keuze en is een collectief probleem

Of het nu door verharding of versimpeling komt, veel mensen zien armoede als een keuze (‘zoek gewoon een (betere) baan!’) en vinden het een individueel probleem. De werkelijkheid is echter wat complexer, armoede is zelden tot nooit een keuze, en we hebben er allemaal baat bij om armoede te bestrijden.

Lees verder

Islam en feminisme gaan prima samen

Wij westerlingen weten alles van de Islam. Zo weten we zeker dat alle vrouwen onderdrukt worden en wij ze moeten redden. Feminisme is een westerse uitvinding en moslims willen daar niets van weten. Toen socioloog Rachel Ronaldo naar het islamitische Indonesië ging om te kijken hoe zwaar vrouwen het daar hebben, vond ze verschillende islamitische feministische organisaties.

Lees verder

Björk trekt eindelijk haar mond open over seksisme in de muziekindustrie

Veel vrouwen zijn terughoudend om over seksisme of feminisme te praten, hoe terecht het ook is. Daarom heeft Björk ook jarenlang haar mond gehouden, en knarsetandend toegekeken hoe mannelijke muzikanten om haar heen credits kregen voor werk dat zij had gedaan. In een uitgebreid interview in Pitchfork trekt ze eindelijk haar mond open en geeft een goed inkijkje in het onopvallende seksisme in de muziekindustrie.

Lees verder

Waarom is het onbekende zo eng?

Waarom is veranderen zo moeilijk? Waarom zijn we bang voor het onbekende? Aan de hand van de James-Langetheorie toont Soof aan dat het onbekende inderdaad eng is, maar niet zo eng als het lijkt.

Lees verder

Chandler uit Friends is toch niet zo aimabel als je dacht

Ook al is de serie al meer dan tien jaar afgelopen, Friends maakt nog steeds een klein beetje deel uit van mijn leven. Vooral het gillen van random catchphrases doet het erg goed op feesten en partijen. “JOEY DOESN’T SHARE FOOD!” “How you doin’?” “WE WERE ON A BREAK!” In mijn herinnering was Friends een lieve warme serie, waarin nooit echt nare dingen gebeurden. Maar als je terugkijkt, vallen er toch een paar dingen op…

Lees verder

Miss Israël maakt selfie met Miss Libanon: iedereen boos

Het was mij niet bekend, maar Miss Universe is blijkbaar nog steeds een ding. Alle Missen van de wereld zijn in Miami verzameld, om daar te bepalen wie de mooiste Miss van het Universum is. (Vind ik trouwens een beetje arrogant, het schijnt dat aardvrouwen nogal flets afsteken bij vrouwen van de planeet Xorg.) Een paar Missen maakten samen een selfie, en toen was iedereen boos. Want Miss Israël en Miss Libanon kunnen NIET samen op een foto staan.

Lees verder

Dakloze vrouwen worden ook ongesteld

Het lijkt vanzelfsprekend, maar toch vergeet hulpverlening vaak dat dakloze vrouwen ook gewoon ongesteld worden, net als vrouwen die een dak boven hun hoofd hebben. Nu zou je denken dat dakloosheid en menstruatie weinig met elkaar te maken hebben (behalve dan dat er over beide fenomenen vaak op een vieze toon wordt gesproken), maar voor dakloze vrouwen is hun menstruatie een extra obstakel om te kunnen overleven op straat.

Lees verder