5 dingen die we kunnen leren van het schandaal rondom Heleen Mees

5 dingen die we kunnen leren van het schandaal rondom Heleen Mees

Tags:

Heleen Mees is econome, juriste en publiciste. Al jaren verschijnt ze in de media om over economie en/of feminisme te praten, en maakt ze zich sterk voor ambitieuze vrouwen. Helaas voor Mees is haar hele imago vandaag in een klap veranderd; vanochtend werd ze in New York opgepakt omdat ze haar ex zou stalken. Velen smullen van dit schandaal, en ik zie vijf “wijze” lessen die wij nu kunnen leren.

heleenmees

1. Vrouwen zijn golddiggers en lelijke mannen kunnen niet aantrekkelijk zijn

De ex van Heleen Mees, Citigroep econoom Willem Buiter, is geen knappe man. Ook geen lelijkerd, maar met zijn 63 jaar ziet hij eruit als een doorsnee ‘oude man’, terwijl Mees er op haar 44e behoorlijk patent uitziet. Twitteraars en reaguurders wereldwijd raken hiervan in de war. Wat ziet de aantrekkelijke powervrouw Heleen Mees in de ietwat suffe Buiter? Hij is rijk, dus Mees móet wel een golddigger zijn! Het kan natuurlijk niet zo zijn dat Buiter intelligent, welbespraakt en charmant is, en dat Mees daarvoor is gevallen.

2. Ontzettend veel mensen zijn helderziend

Een van de eerste berichten over de arrestatie verscheen op NY Daily news. Erg veel staat er niet in het artikel; Mees is opgepakt, ze heeft duizenden mails gestuurd in twee jaar tijd – niet alleen aan Buiter, maar ook aan zijn vrouw – sommige mails waren seksueel getint (iets met ballen zuigen en masturbatiefoto’s) en in andere mails waren bedreigend. Sappige details, maar bij lange na niet het hele verhaal. Toch blijkt dat veel mensen – zonder Buiter of Mees te spreken – precies weten wat er aan de hand is.

De een weet zeker dat de twee jaren een affaire hadden, en dat de vrouw van Buiter er achter kwam. Om zijn huwelijk te redden, heeft Buiter nu aangifte gedaan, terwijl hij de aandacht van Mees eigenlijk wel prima vond.

De ander weet zeker dat Mees gewoon geschift is – dat idee hadden ze namelijk altijd al – en dat nu pas haar ware aard naar buiten komt. De derde is er echter weer van overtuigd dat dit een complot is om Mees te beschadigen; ze zou namelijk te veel invloed krijgen.

Opvallend; zo’n beetje alle helderzienden die zeker weten hoe dit verhaal werkelijk in elkaar steekt, spreken elkaar tegen.

3. Vrouwen masturberen niet en niemand heeft ooit naaktfoto’s van zichzelf gestuurd

Een van de ‘schokkende details’ uit deze kwestie is dat Heleen Mees naaktfoto’s van zichzelf naar een (ex-)geliefde heeft gestuurd. Schokkend indeed! Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid is het voorgekomen dat geliefden elkaar naaktfoto’s sturen. Het is dan ook logisch dat veel Twitteraars en reaguurders hiervan schrikken.

4. Vrouwelijke stalkers zijn geil, mannelijke stalkers zijn eng

Als een leraar (m) een affaire heeft met een leerling (v) is dat schandalig. Als een lekkere vrouwelijke docent een affaire heeft met een leerling, is ze een MILF en wordt de jongeman in kwestie geprezen omdat hij zo’n lekker wijf heeft geregeld. Zelf had ik altijd het idee dat stalkers per definitie eng en/of naar zijn, maar uit de publieke opinie vandaag blijkt dat ik het mis heb. -Tig mannen (en vrouwen) geven aan dat zij best door Mees gestalkt zouden willen worden, en vragen zich af of de masturbatiefoto’s al online te zien zijn.

5. Niemand is ooit gekwetst door een ex en is ver gegaan om hem/haar terug te krijgen

Toen mijn hart voor het eerst gebroken werd, was ik compleet van de kaart. De ene dag stuurde ik hem lieve berichtjes (kijk hoe leuk ik ben, kom bij me terug!), de ander dag hoopte ik dat hij door een auto geschept zou worden. Vrij normaal gedrag voor een puber, en vrij normaal gedrag voor een ieder wier hart gebroken is – dacht ik. Maar ik heb het mis, want we weten massaal dat Heleen Mees wel geschift moet zijn om op allerlei manieren aandacht te krijgen van haar object of affection. Zoiets zouden wij nooit doen, natuurlijk!

Judith
Hoofdredacteur at Pinkbullets
Judith Valentijn schrijft als een intellectueel en praat als een viswijf. Ze is een dwangmatige lezer en leest zelfs alle brieven die ze van de belastingdienst krijgt. Heeft een ziekelijke dwang om over alles 'je moeder' opmerkingen te maken. (Je moeder is een ziekelijke dwang.) Is bezig met het stichten van een imperium. Gaat nog eens heel groot worden. Volg haar op Twitter voor dingen!