Ik ben pro verplichte anticonceptie!

Ik ben pro verplichte anticonceptie!

Tags:

Mijn hart sloeg even over van blijdschap toen Pieter van Vollenhoven in het programma Zembla pleitte voor een wetswijziging die het mogelijk maakt verplichte anticonceptie toe te passen. Een wijze raad, die wat mij betreft direct opgevolgd moet worden.

Al jaren vraag ik me af waarom we in een relatief goed ontwikkelde samenleving als de onze geen halt toeroepen aan zaken die de maatschappij alleen maar schade toebrengen. Wat dat betreft doet China het beter: zij signaleerden het risico van overbevolking en voerden daarom de eenkindpolitiek in. Natuurlijk kleven er ook een aantal nadelen aan dit beleid, zoals de toename van abortussen en de scheefgroei in de bevolkingsopbouw, maar het gewenste resultaat is wel bereikt: sinds de invoering zijn er een stuk minder mensen geboren dan ervoor.

proanticonceptie

Nederland staat bekend als een welvarend land met een hoog opgeleide bevolking. Hoe lang dit zo blijft, is nog maar de vraag. Kijk maar eens naar het gemiddelde televisieprogramma, waarbij de ene stompzinnige persoon na de andere zich laat helpen door een team van zogenaamde ‘professionals’. Geef toe: een normaal mens haalt het toch niet in zijn hoofd om zich op te geven voor ‘Help, Ons Kind Is Te Dik’, ‘Een Dubbeltje Op Zijn Kant’ of ‘Help, mijn man is klusser?!’ Waarom zou je in godsnaam je hele hebben en houden blootgeven en jezelf voor schut zetten voor 16 miljoen potentiële kijkers? Dan moet de nood wel heel hoog zijn! Met andere woorden: deze mensen zijn te dom om respectievelijk hun kind op te voeden, met geld om te gaan of hun echtgenoot in toom te houden.

Op televisie zien we slechts een beperkte selectie van mensen die zichzelf niet in de hand hebben. In de realiteit zijn dit er uiteraard veel meer. Dan heb ik het nog niet eens zozeer over mensen met een wat lager IQ uit bovenstaande voorbeelden, maar over de echt zorgwekkende gevallen zoals ernstig verslaafden, psychiatrische patiënten en verstandelijk gehandicapten. Als John en Anita uit de Vogelaarwijk in Rotterdam Zuid met een MBO-niveau niet in staat zijn om een kind op te voeden, hoe moet een heroïnehoer, een schizofreen of een Downer dat dan presteren?! Het is redelijk voorspelbaar waar een kind met dit soort ouders waarschijnlijk terecht gaat komen. Is het niet in de goot, dan wel in de bak of in het gesticht. En wie mag er weer voor de kosten hiervan opdraaien? Juist: de gemiddelde belastingbetaler. Jij en ik dus!

Een wijziging van de wet voorkomt dat wij nóg meer imbecielen moeten verzorgen in Nederland, het bevordert de gemiddelde intelligentie en daarmee ook de economie en de wetenschap. Nu zullen er ongetwijfeld genoeg mensen zijn die het hier niet mee eens zijn vanuit ethiek of religieus oogpunt. Maar is het niet veel onmenselijker dat dit soort mensen na 24 weken zwangerschap verplicht worden opgenomen en direct na de geboorte afstand moeten doen van hun kind? Want zo is de situatie nu.

Daarom zeg ik: invoeren die wetswijziging, liever vandaag nog dan morgen!

Lees hier de reactie van Marijke. Marijke werkt in de psychiatrie en heeft zodoende vaak te maken met “ongeschikte” ouders.