Een lingeriemodel van 62 jaar. Geweldig of verschrikkelijk?

Een lingeriemodel van 62 jaar. Geweldig of verschrikkelijk?

Tags:

jacky4Sinds vorige week mag Jacky O’Shaughnessy zich het gezicht van de nieuwe American Apparel-campagne noemen. Wie? Jacky O’Shaughnessy. Een 62-jarige dame met lang, grijs haar die poseert in kinky ondergoedsetjes. Wat bij mij direct de vraag oproept: wat is de houdbaarheidsdatum van een lingeriemodel?

De campagne waarvoor de New Yorkse granny – ehh Jacky – model staat heet heel toepasselijk ‘Sexy has no experation date’, oftewel sexy heeft geen houdbaarheidsdatum. Maar is dat ook zo?

Hoewel het niet altijd goed is voor mijn zelfvertrouwen, kijk ik liever naar een jong Victoria Secrets-model die een mooi setje showt dan naar een oma met hangtieten en rimpels in ondergoed.

jacky2

Modellen zijn niet voor niets jong, slank en aantrekkelijk. We kijken nou eenmaal graag naar mooie mensen. En zeg nou zelf: kleding (en vooral lingerie) staat toch ook gewoon mooier op iemand met een strak, afgetraind lichaam, grote borsten, weelderig haar en een zwoele blik?

Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Neem Kate Moss: het Britse topmodel is vorige maand 40 geworden en ziet er nog steeds uit als een godin. Ze vierde deze mijlpaal dan ook met een sexy shoot voor, jawel, de Playboy. Maar dat betekent niet dat iedereen die die leeftijd heeft haar kleren uit moet trekken en voor de camera moet gaan staan (tenzij je Tatjana of Patricia Paay heet, natuurlijk).

Van mij hoeven die foto’s van zogenaamd sexy oma’s in ondergoed dus niet zo. Ik ben absoluut voorstander van een goede afspiegeling van de samenleving in de modellenwereld. Donkere modellen zien we gelukkig dan ook al een behoorlijk lange tijd op de catwalk, maar oudere vrouwen?

Ik vind dat het bij 40 wel ophoudt, en dat is echt de max. Jane Fonda is ook een model op leeftijd, maar zij doet het ons niet aan om in d’r ondergoed op de foto te gaan. Of, nog erger, met d’r been in de lucht, zoals Jacky wel doet in de American Apparel-campagne (ja, echt).

jacky1

Hoewel de foto’s van Jacky O’Shaughnessy best mooi zijn en ze er voor haar leeftijd behoorlijk puik uitziet, blijf ik erbij dat lingerie gewoon mooier staat op jonge, frisse meiden. Als nu iemand van 62 het gezicht is van een grote campagne, hoe gaat het dan verder? Zien we straks een verschrompeld vrouwtje 98 over de catwalk flaneren in een push-up bh? En worden er nieuwe modellen gescout in het bejaardenhuis? Wat vinden jullie van oudere modellen? Moet het kunnen, of bestaat er wel degelijk een houdbaarheidsdatum?

Meer foto’s van Jacky vind je op de Facebookpagina van American Apparel.