Mooie blonde vrouw doet moeilijke studies – wordt continu lastig gevallen

Mooie blonde vrouw doet moeilijke studies – wordt continu lastig gevallen

Tags:

aliceAlice Zielinski studeert luchtvaarttechniek, elektrotechniek en informatica aan MIT, het Massachusetts Institute of Technology. Een universiteit die hoog aangeschreven staat, en alleen de allerslimste studenten een kans krijgen. Maar omdat Alice hoogblond haar heeft, blauwe ogen, rode lippenstift en mooie jurkjes draagt, gelooft niemand dat ze écht aan MIT studeert. Mooie vrouwen kunnen immers onmogelijk slim zijn, toch?

Op Medium schreef ze een artikel met de titel Things people say when you’re a blonde engineer at MIT met daarin een aantal voorbeelden van de vreemde opmerkingen die ze naar haar kop geslingerd krijgt als mensen horen dat ze een moeilijke studie doet aan MIT.

“What are you studying? Where do you go to school?”

“I’m studying aerospace engineering and electrical engineering / computer science at MIT.”

“Oh that’s cute. After you complete your degree, are you going into modeling?”

Het is een licht stuk, waarin ze voornamelijk haar verbazing uitspreekt over het feit dat mensen het zo ontzettend moeilijk vinden om te geloven dat ze écht naar MIT gaat. Maar… Veel mensen werden boos om het stuk.

“Just another Social Media Darling looking for attention. And I’ll bet 5 bucks she doesn’t work a day in engineering.”

“For an example of real problems, go visit children with cancer.”

Dus schreef Alice een follow up, waarin ze heel duidelijk uitlegt waarom het zo verkeerd is om mensen zo te beoordelen. Lees het stuk hier en laat me weten wat je ervan vindt! Meer lezen van Alice? Volg haar op Twitter.

Judith
Hoofdredacteur at Pinkbullets
Judith Valentijn schrijft als een intellectueel en praat als een viswijf. Ze is een dwangmatige lezer en leest zelfs alle brieven die ze van de belastingdienst krijgt. Heeft een ziekelijke dwang om over alles 'je moeder' opmerkingen te maken. (Je moeder is een ziekelijke dwang.) Is bezig met het stichten van een imperium. Gaat nog eens heel groot worden. Volg haar op Twitter voor dingen!