Te dunne paspop uit winkel verwijderd: terecht of overdreven?

Te dunne paspop uit winkel verwijderd: terecht of overdreven?

Tags:

magerepaspopLingeriemerk La Perla heeft na verschillende klachten een paspop uit hun winkel in New York verwijderd. De pop was namelijk zó mager dat je de ribben kon tellen. Via Twitter deden meerdere mensen hun beklag, waarna het label de pop uit de winkel haalde. Stellen deze klagers zich aan, of hebben ze wel degelijk een punt? Het laatste, als je het mij vraagt.

Dat er veel discussie is over de maat van modellen, is nog daar aan toe. Dat gaat over mensen van vlees en bloed, rolmodellen voor tienermeisjes, vrouwen die kleding moeten aanprijzen, in magazines staan en op de catwalk de laatste mode showen. Als er op social media weer eens een discussie oplaait over het achterwerk van Doutzen of dat Cara Delevigne nu wel erg veel is afgevallen, à la. Maar het is toch van de knotsen als er paspoppen in de winkel staan die brood- en broodmager zijn?!

Ik kan het me voorstellen als meisjes opkijken naar modellen in bladen of reclames. Ze zijn mooi, slank en dragen vaak prachtige kleding. En natuurlijk mogen ze best slank zijn. Ik steek het ook niet onder stoelen of banken dat ik veel kleding nou eenmaal mooier vind staan op slanke modellen. Maar er is een verschil tussen slank zijn en een strak lichaam hebben, of zó mager zijn dat je ribben uitsteken. Dat juich ik absoluut niet toe.

Behalve dat deze paspop geen realistisch beeld schetst van de werkelijkheid, nodigt La Perla op deze manier mensen ook niet bepaald uit om naar binnen te gaan, laat staan een bikini te kopen. En dat lijkt me uiteindelijk wel het doel van de keten. Zo’n paspop schrikt mensen af. En wat zeg je tegen je dochter of kleine nichtje als je met haar deze winkel passeert en ze ziet het? Kinderen weten niet beter en denken misschien dat het normaal is om er zo uit te zijn.

Het is goed dat er is geklaagd over de horror-paspop en dat La Perla hem heeft verwijderd. Het is te hopen dat ze het niet nog eens dunnetjes over doen.