15 redenen waarom jij fan moet zijn van Neil deGrasse Tyson

15 redenen waarom jij fan moet zijn van Neil deGrasse Tyson

Tags:

Neil deGrasse Tyson is een Amerikaanse astrofysicus en directeur van het Hayden Planetarium in New York. Hij is een van de mensen die ervoor heeft gezorgd dat Pluto geen planeet meer is, maar nu gezien wordt als een dwergplaneet. Neil is ontzettend slim en heeft het talent om complexe materie simpel en duidelijk uit te leggen. Het belangrijkste aan Neil is echter dat hij fucking cool is, en iedereen fan van hem zou moeten zijn.

1. Hij is geen saaie stoffige professor. Neil is zo cool, dat zelfs striptekenaars fan van hem zijn. Dus heeft hij een gastrol in de nieuwste Superman, waarin hij Superman helpt om zijn planeet Krypton te vinden. Eigenlijk best logisch, want als íemand iets in het universum kan vinden, dan is het wel Neil.

ndgt1

2. Zijn kledingsmaak is geweldig. Je vraagt je allicht af waarom Neil in Superman zo’n stom vest aan heeft. Dat is vrij simpel, het is zijn favoriete kledingstuk en hij draagt het met trots!

ndgt3

3. Zijn favoriete planeet is Saturnus! Maar we weten niet zo heel erg veel over Saturnus, omdat NASA onvoldoende geld heeft en te veel focust op prutsplaneten als Mars.

4. Hij heeft een paar geweldige boeken geschreven over het universum en moeilijke maar gave dingen als zwarte gaten. Door zijn duidelijke taalgebruik en humor zijn deze boeken bijzonder leesbaar, waardoor je je niet alleen amuseert, maar ook echt iets leert. Extramakkelijk, deze boeken kun je gewoon via Bol.com bestellen.

5. Hij heeft zijn eigen programma op StarTalk radio. Alle afleveringen zijn het terugluisteren waard, zo ook deze over The Particle Party met Bill Nye. Favo quote; “Europe reminds us of how much America sucks in science”.

ndgt4

6. Als mensen hem vragen of de wereld echt vergaat op 21 december 2012, maakt hij ze niet belachelijk, maar legt hij met veel humor uit wat er precies zo bijzonder is aan 21 december 2012 en waarom de wereld niet vergaat.

7. Neil deGrasse Tyson is niet zo’n fan van de planeet waarop we leven. En als mensen weer eens jodelen dat de aarde zo’n geweldige planeet is, met geweldige omstandigheden om op te leven, wordt hij boos. De aarde is namelijk heel slecht voor leven. Check vooral zijn hoofdbeweging aan het eind van het filmpje.

8. Hij is een meme!

ndgt5

9. Hij weet dat hij een meme is, en vond het aanvankelijk creepy en vertelt ook hier ontzettend aanstekelijk en humoristisch over. (Let ook op z’n stropdas!)

10. De man is ontzettend inspirerend. Niet alleen zegt hij geweldig slimme dingen over het universum, maar ook over het leven hier op aarde.

ndgt6

11. Als student was hij al fucking cool. Stel je toch eens voor dat je deze jongeman tegenkomt in een donker steegje en hij je vervolgens uitlegt hoe het universum werkt.

ndgt7

12. Neil deGrasse Tyson neemt iedereen serieus. Dus als een jongetje van 7 hem vraagt of twee zwarte gaten kunnen botsen, dan geeft hij ontzettend duidelijk antwoord en complimenteert het kind met zijn slimme vraag.

13. Eerder al schreef ik dat Neil deGrasse Tyson ontzettend inspirerend is. Hij bewijst dat in dit fragment, waarin hij uitlegt dat we geen onbetekenende stipjes in het universum zijn. Wij zijn het universum. Jij bént het universum. Als dit je geen goed gevoel geeft, weet ik het ook niet meer.

14. Neil zet aan tot kritisch denken. Geloof niet alles wat je hoort en leest. Ga op onderzoek uit en trek je eigen conclusies.

ndgt8

ndgt9

15. Had ik al gezegd dat Neil ontzettend inspirerend is? Hij schreef deze peptalk speciaal voor jou;

“Whether or not you can never become great at something, you can always become better at it. Don’t ever forget that! And don’t say “I’ll never be good”. You can become better! And one day you’ll wake up and you’ll find out how good you actually became.”

Neil deGrasse Tyson is awesome. Hij is ontzettend intelligent en dat blijkt voornamelijk uit hoe hard hij werkt om ingewikkelde materie zo te brengen dat het begrijpelijk voor iedereen is. Maar hij wil niet dat je hem napraat, hij wil dat je zelf gaat denken en op onderzoek gaat. Als dat geen man is om fan van te zijn, dan weet ik het ook niet meer.