Dancing Man bewijst dat de wereld goed is

Dancing Man bewijst dat de wereld goed is

Tags:

Soms komen er op internet foto’s voorbij waarvan de tranen in je ogen springen. Mishandelde kinderen, doodgeslagen honden of mensen die zo erg voor schuit worden gezet, dat je hun pijn voelt. In de laatste categorie valt voor mij de foto van Dancing Man. Een dikke man die vrolijk danst, wordt uitgelachen en staart vervolgens sip naar de grond. Mijn hart brak.

dancingman

Uitgelachen en bespot worden, recht in je gezicht, is een van de meest pijnlijke dingen ooit. (Na een bevalling en je kleine teentje tegen meubilair stoten).  Niet alleen werd deze man ter plekke voor schut gezet, de pestkoppen moesten hun kinderachtige actie ook nog online zetten, zodat de rest van de wereld mee kan lachen, treiteren, sarren en pesten. En mensen met overgewicht lijken fair game. Hadden ze maar niet zo dik moeten zijn, toch? En hoe durft iemand met overgewicht uit te gaan en te dansen? Blijf gewoon thuis zitten, met je kwabben.

Dansen is leuk. Dansen is voor iedereen. En het maakt niet uit of je in of uit de maat danst. Dansen is tof en niemand zou gekleineerd moeten worden omdat je het naar je zin hebt op de dansvloer.

Cassandra Fairbanks en haar vrouwennetwerk vonden hetzelfde, dus plaatste ze een oproepje op Twitter om Dancing Man op te sporen. Ze wil namelijk een feestje organiseren, en met hem dansen.

Hoera voor internet, nog geen dag later is Dancing Man gevonden. Sean voelt zich vereerd en komt dolgraag naar het feestje van Cassandra en haar vriendinnen.

Heel Twitter leeft inmiddels mee met Sean, en verschillende beroemdheden zijn bijzonder geïnteresseerd in het feest…

En de pestkoppen dan?

Als Sean binnen een dag opgespoord kan worden, kunnen de gasten die hem op de foto hebben gezet en hebben uitgelachen, natuurlijk ook vrij makkelijk gevonden worden. Maar Cassandra en haar vriendinnen willen juist een lynchpartij voorkomen en roepen mensen op om de fotograaf met rust te laten;

Moeten we nu voor iedere gepeste vetzak een feest geven? Dit verandert toch niets?

Denk ik nu dat er nooit meer mensen op de dansvloer uitgelachen zullen worden? Nope. Maar dit is wel een heel sterk signaal. En het leukste vind ik dat dankzij deze actie de pestkoppen exact het tegenovergestelde hebben bereikt. Ze wilden Sean vernederen en hem laten stoppen met dansen, nu krijgt hij zijn eigen feest met zo’n 2000 vrouwen die maar één ding willen; met hem dansen.

En dat is een heel sterk signaal. Natuurlijk is dit een eenmalige actie en zal Sean echt nog wel vaker uitgelachen en gepest worden. Maar dat geeft niet. Want juist door zoiets te organiseren, krijgen Sean (en andere mensen die ooit zijn vernederd op de dansvloer) een enorme dosis eigenwaarde, respect en liefde.

Cassandra, haar netwerk en iedereen op Twitter die mee heeft gewerkt aan deze actie bewijzen één ding; ondanks alles, zijn er nog altijd goede mensen op de wereld, die mooie dingen doen.

Judith
Hoofdredacteur at Pinkbullets
Judith Valentijn schrijft als een intellectueel en praat als een viswijf. Ze is een dwangmatige lezer en leest zelfs alle brieven die ze van de belastingdienst krijgt. Heeft een ziekelijke dwang om over alles 'je moeder' opmerkingen te maken. (Je moeder is een ziekelijke dwang.) Is bezig met het stichten van een imperium. Gaat nog eens heel groot worden. Volg haar op Twitter voor dingen!