Achterlijk wetsvoorstel: verraad een transgender en verdien $2000

Achterlijk wetsvoorstel: verraad een transgender en verdien $2000

Tags:

Net als je denkt dat de Republikeinen in de VS wel door hun meest achterlijke ideeën heen zijn, word je toch weer verrast door een wet die niets anders kan zijn dan een kinderachtige trollactie. Als het aan de Texaanse vertegenwoordiger Gilbert Peña ligt, krijgen scholieren die een toiletruimte op school moeten delen met een transgender, een schadevergoeding van $ 2000 als ze de transgender en de school aangeven.

transgenderbadkamer

Nu zou je kunnen denken; ah joh, het is maar één mafklapper in Texas, het gaat echt niet gebeuren dat transgender scholieren en studenten een boete krijgen als ze in de ‘verkeerde’ badkamer komen, en andere jongeren in NSB’ers worden veranderd die voor $2000 hun school én de transgender schoolgenoot verlinken.

Wet is al ingevoerd in Florida en Kentucky

Maar! Een soortgelijke wet is in Kentucky en Florida al goedgekeurd door de senaat. In deze wetten is de schadevergoeding geschrapt, maar dat neemt niet weg dat het alsnog verboden is voor transgenders om gebruik te maken van ruimtes op scholen (toiletten, kleedkamers, gezamenlijke douches  etc) die niet bij hun “biologische geslacht” horen. Een transvrouw moet zich dus omkleden en douchen in de herenkleedkamer, en een transman moet zich tussen de vrouwen wassen en aankleden.

Dus als een transvrouw haar jurk wil verwisselen voor haar gymkleding, móet de school erop toezien dat ze dat in de herenkleedkamer doet.  Een ongewenste situatie, door voor meer problemen zorgt dan ze oplost. Het is namelijk juist in afgesloten kleedkamers en toiletruimtes, waar transgenders het slachtoffer zijn van intimidatie of mishandeling.

Er gloort hoop

Maar, er gloort hoop! Volgens Title IX van de Education Amendments of 1972 is het namelijk ontzettend verboden om mensen op basis van geslacht te discrimineren of buiten te sluiten op scholen en universiteiten. Dankzij deze wet hebben al verschillende transgenders rechtszaken gewonnen tegen scholen die hen discrimineerden.

Laten we hopen dat mensen in Texas, Kentucky en Florida in opstand komen tegen zulke absurde wetgeving. Niet alleen om transgenders te beschermen, maar ook omdat het volgens deze wetten illegaal is voor een vader om met zijn dochtertje naar de damestoiletten te gaan.

Meer lezen:

Judith
Hoofdredacteur at Pinkbullets
Judith Valentijn schrijft als een intellectueel en praat als een viswijf. Ze is een dwangmatige lezer en leest zelfs alle brieven die ze van de belastingdienst krijgt. Heeft een ziekelijke dwang om over alles 'je moeder' opmerkingen te maken. (Je moeder is een ziekelijke dwang.) Is bezig met het stichten van een imperium. Gaat nog eens heel groot worden. Volg haar op Twitter voor dingen!