Chandler uit Friends is toch niet zo aimabel als je dacht

Chandler uit Friends is toch niet zo aimabel als je dacht

Tags:

Ook al is de serie al meer dan tien jaar afgelopen, Friends maakt nog steeds een klein beetje deel uit van mijn leven. Vooral het gillen van random catchphrases doet het erg goed op feesten en partijen. “JOEY DOESN’T SHARE FOOD!” “How you doin’?” “WE WERE ON A BREAK!” In mijn herinnering was Friends een lieve warme serie, waarin nooit echt nare dingen gebeurden. Maar als je terugkijkt, vallen er toch een paar dingen op…

friends

– De buitenwereld werd compleet genegeerd. In het Friends-universum is er niets naars gebeurd op 11 september 2001.

– De diversiteit valt behoorlijk tegen. Iedereen is wit, mooi en rijk.

– Homofobische grappen zijn bon-ton

En het meest schokkende;

– Chandler Bing is niet leuk.

Chandler was mijn grote favoriet. Met zijn mimiek en zure scherpe grapjes, maakte hij me altijd aan het lachen. MaarrrUit dit artikel blijkt dat een karakter als Chandler anno nu absoluut niet meer zou werken. En da’s misschien maar goed ook.

Wat vind jij? Waren onze Friends “fout”  of wisten we gewoon niet beter?

  • disqus_sKY8sQeW1B

    In de jaren 50 in Almelo kwamen er Afrikaanse spelers bij Heracles voetballen. Ze stonden op een voetstuk, werden zeer gewaardeerd en voelden zich daar thuis. Ze voelden dat ze werden gerespecteerd waar dat in veel andere plaatsen in de wereld niet gebeurde. Maar als je nu leest hoe ze toen werden beschreven en werden aangesproken zou je het beoordelen als zwaar racistisch. Voor mij betekent dat dat je niet met terugwerkende kracht mensen kunt beoordelen op dingen die ze vroeger hebben gezegd. We moeten ze beoordelen op hoe ze nu in de wereld staan.