De comeback van het schaamhaar! Voor of tegen?

De comeback van het schaamhaar! Voor of tegen?

Tags:

Nonvet
Copywriter at Nonvet
Nonvet is het schrijvende alter ego van Charlotte Walscheid van Dijk. Een meisje van 30 die wat minder chique is dan haar naam, graag schrijft over de dingen en het leven en droomt over wasberen die over poëzie praten onder het genot van roze chocolademelk met slagroom.

Kaal of kammen, scheren of waarderen, harsen, waxen of laks laten staan. De kale poes ligt onder vuur en de flamoes bush woekert bij steeds meer vrouwen weer gewoon over de venusheuvel. De voors en tegens van het vrouwelijk schaamhaar.

scheervrouwZe is er al een tijdje mee bezig, maar het vrouwelijk schaamhaar heeft nu toch echt wel haar comeback gemaakt. Steeds meer blogs, columns en zelfs artikelen worden erover geschreven en in bijna alle toept het volwassen schaamhaar de kinderlijke pornokutjes minstens tien keer over. Dus ook al deed mijn laatste saunabezoek vol kale soezen anders vermoeden; kaal is uit en het schaamhaar is terug. Voor? Of tegen?

Voor: Een volwassen vrouw hoort schaamhaar te hebben
We willen ons eten zo natuurlijk mogelijk, zo ook onze vagina. En vanaf een bepaalde leeftijd groeit daar nou eenmaal haar. Dat is niet vies, lelijk of iets om je voor te schamen. Het hoort er te zijn. We zijn geen meisjes meer. We zijn vrouwen. Daar is een behaarde vagina het trotse bewijs van. Lekker laten staan dus.

Tegen: Een geschoren vagina is hygiënischer
Als je geen schaamhaar hebt, kun je ook geen schaamluis krijgen en daarnaast is een gladgeschoren poes gewoon gemakkelijker schoon te houden. Frisser en fruitiger kan haast niet. Weghalen dat tapijt!

Voor: Geen schaamhaar kost te veel geld
Wanneer je lekker glad wil blijven daar beneden moet je er elke twee dagen met een scheermesje overheen. Dat veroorzaakt huidirritaties en scheermesjes zijn duur. Harsen en waxen bieden een goed alternatief. Hoewel die ook je huid kunnen irriteren, veel geld kosten en ze ook nog eens godvergeten pijn doen. Bespaar het jezelf. Laat het bloeien.

Tegen: Schaamhaar is slecht voor je seksleven
Met schaamhaar word je niet meer gebeft. Ja, dat is nogal wat. We zitten zelf ook niet graag met onze tong in een bedompt en stekelig moeras. Ik denk dus dat hier onderscheid moet worden gemaakt tussen de vulva en de venusheuvel. De vulva is kort gezegd het deel van je schaamlippen en de venusheuvel is die heuvel die naar je onderbuik loopt. Je kent ‘r wel. Dus wat haal je weg? Alles weg is gegarandeerd likken!

Voor: Schaamhaar verbergt lelijke schaamlippen
Allereerst moet niemand zich schamen voor haar schaamlippen. Ik kan me ook boos maken om de benaming. Waarom ‘schaam’? Een belachelijke naam voor die mooie, nuttige lippen die misschien wel het meest vrouwelijke deel van ons lichaam beschermen. Maar goed, daar hebben we het niet over. Als jij je beter voelt bij haar op je lippen, omdat ze dan mooier uitkomen: grow wild!

Tegen: Met schaamhaar kun je je sexy lingerie weggooien
Allemaal leuk en aardig je eigen Biesbosch in je onderbroek, maar als je niet snoeit, draag je ook echt alleen nog maar onderbroeken. Verleidelijke slipjes en tijger touw stringetjes kunnen al dat schaamhaar niet beteugelen. Ze worden overwoekerd. Er blijft geen strikje meer over van je sexy setje. Dus voordat je bij Wibra een voordeelverpakking oma onderbroeken gaat kopen. Ga kaal!

Van mij mag het vrouwelijk schaamhaar terugkomen, maar niet overal. Wat vind jij?

photo credit: Bazule via photopin cc