Politieagent vermoordde schizofrene jongen

Politieagent vermoordde schizofrene jongen

Tags:

De politie in de Verenigde Staten heeft door de onnodige executies op zwarte verdachten al een imagoprobleem, en afgelopen weekend werd dit probleem nog groter. Deze keer is een witte jongen vermoord, terwijl zijn ouders toekeken.

keithvidal

De net 18-jarige Keith Vidal was schizofreen, maar over het algemeen vrij makkelijk in de omgang. Afgelopen week vertikte hij het echter om in de auto te stappen om mee te gaan voor een psychisch onderzoek. Hij werd boos en bedreigde zijn ouders met een kleine schroevendraaier.

Twee politieagenten kwamen langs om de familie te helpen, en na 10 minuten op Keith ingepraat te hebben, werd hij al een stuk rustiger. Toen kwam echter een derde agent binnen, die brulde dat ze hier geen tijd voor hadden en hij gaf de opdracht om Keith te taseren, zodat ze hem vast konden binden. Keith raakte (terecht) in paniek, rende weg en werd prompt door de derde agent doodgeschoten.

Lees hier het complete verhaal over de tragische en onnodige dood van Keith Vidal.

Lees hier de reactie van de politie, die beweerden dat ze wel op de tiener van amper 50 kilo moesten schieten, want zelfverdediging.

Grote vraag blijft echter waarom de politie in de VS zo trigger happy is, en waarom agenten met een goede (?) training zo vaak op kinderen en onbewapende mensen schieten uit zelfverdediging.