Vrouwen zijn objecten

Vrouwen zijn objecten

Tags:

Batterijen marketeers vergaderen dagelijks urenlang over hoe ze de wereld keer op keer decolletés, nipple slips en beaver shots kunnen voorschotelen zonder dat het lijkt dat ze dat daadwerkelijk aan het doen zijn. Sex sells immers. Maar niet als het seks heet. Daarom zijn shampooreclames, MTV Grind, de Miniplaybackshow en de Pussy Cat Dolls bedacht. In Denemarken is een andere oplossing gevonden.

object

 

De oplossing is bedacht door ene meneer Blachman, de Simon Cowell dan wel Henkjan Smits van Denemarken. Waarom al die moeite doen als je toch al weet wat de kijker eigenlijk wil zien? Blachman zet gewoon een blote vrouw voor de camera. En voor de kijkcijfers wordt er dan een beetje over die vrouw gepraat. Nou ja, gepraat. Ze wordt beoordeeld. Eigenlijk net zoals bij de voorrondes van Idols. Mooie tieten, uitgezakte kont, lekkere zaadvragende ogen en een goede pijpbek. Volgende!

Het mooiste is dat de juryleden, Blachman en een roulerende sidekick, onooglijke types zijn. Blachman schijnt jazzmuzikant te zijn en ziet er quasimoeilijk intellectueel uit, met kale kop, doorleefd voorhoofd, strak pak en overhemd dat net een knoopje te ver openstaat. Om er toch nog redelijk vanaf te komen laat hij zich vergezellen door mensen die bij de voedselbank nog geweigerd zouden worden. De ene keer een dikke volgetatoeëerde Aziaat en de andere keer een bejaarde uitgezakte seksuoloog met een, I kid you not, ooglapje.

De vrouwen die voor Blachman poseren moeten braaf een rondje lopen of zich omdraaien naar gelang de aanwijzingen. Ondertussen mogen ze niks zeggen. De mannen praten daarentegen aan één stuk door, over de filosofische betekenis van schaamhaar, over de pracht van een mooi stel borsten en over de exquise aanblik van een kuiltje in een bil.

Al met al vermakelijke tv, een blote vrouw, ironisch lelijke mannen en een beetje gewauwel. Bovendien onschuldig, want de vrouwen gaan er vrijwillig staan, de mannen zijn even van de straat en ik krijg de kans om naar tieten te kijken. Win-win-win.

Wat het nog vermakelijker maakt zijn de groepen feministen en andere minderheidsstrijders die over elkaar heen buitelen om Blachman en zijn programma te veroordelen. Want seksistisch en objectificatie en niet van deze tijd en dat kan toch allemaal niet zomaar!

Dat is dus niet waar, want het is juist van deze tijd. In een samenleving waar steeds meer wordt gehamerd op eerlijkheid, openheid, communicatie, leven in het moment en dichtbij jezelf staan is het fantastisch dat je als man in alle eerlijkheid en openheid kan communiceren dat je op dit moment graag in de buurt van een mooie blote vrouw wil zijn. En dat je kan zeggen dat ze prachtige borsten heeft, een heerlijke kont maar dat het reetgewei het geheel een beetje ontsierd. Maar dat je haar toch zou doen.

Het is verfrissender en eerlijker dan de opgeilende formats die we dagelijks door RTL-zoveel en MTV krijgen voorgeschoteld. Bovendien hoef ik nu niet uren Fort Boyard of Try Before You Die te kijken om te wachten op het moment dat de vrouwen over een kanon moeten kruipen of tot Katja en Sophie eindelijk gaan tongen. Blachman, bedankt!

Foto: Ira Gelb | Flickr CC