De schokkende waarheid over jouw horoscoop – er is niets van waar

De schokkende waarheid over jouw horoscoop – er is niets van waar

Tags:

Nederlanders worden beschouwd als nuchter en direct. Misschien daarom kijken we met zoveel onbegrip naar reliegekkies in de Verenigde Staten en het Midden-Oosten, wij zullen ons nooit laten leiden door (bij)geloof en wereldvreemde opvattingen. Maar als je aan een Nederlander vraagt wat zijn of haar sterrenbeeld is, reageert het gros uitgelaten en weten ze aan de hand van je geboortedatum alles over je karakter.

vissen

Deze man is vissen

Miljoenen mensen delen jouw sterrenbeeld
Het feit dat ik een steenbok ben, zegt maar één ding over mij; namelijk dat ik geboren ben tussen 23 december en 20 januari. Dat is het. Meer zegt het niet. Maar als ik ‘kwaliteitsbladen’ als de Viva opensla, blijkt dat mijn sterrenbeeld heel erg veel over mij zegt.

Ik citeer:
Om te voorkomen dat je dit weekend weer te veel geld uitgeeft, is het verstandig om nu je financiële situatie in kaart te brengen. Houd je ook je gewicht in de gaten?

Een fikse waarschuwing voor de miljoenen mensen wereldwijd die net als ik tussen 23 december en 20 januari zijn geboren. Blijkbaar geven we allemaal de laatste tijd te veel geld uit in het weekend en moeten we allemaal op ons gewicht letten. Ergo; de miljoenen steenbokken wereldwijd kunnen niet met geld omgaan en zijn iets te dik.

Zeg nou eerlijk, kun je aan de hand van hun geboortedatum een enorme groep mensen over één kam scheren? Of meen je het serieus als je zegt dat je “nooit met kreeften op kunt schieten”?

Alleen omdat er soms iets klopt, betekent dit nog niet dat het waar is
Natuurlijk zijn er steenbokken die wél te veel geld hebben uitgegeven vorig weekend, en met de feestdagen iets te veel zijn aangekomen. Zij lezen hun horoscoop en denken; ‘shit! De sterren hebben me in de smiezen! Ik ga vandaag niet shoppen en vanavond eet ik sla!’

Want als je maar vaak genoeg vage voorspellingen doet, is er altijd een kans dat je per ongeluk iets goed voorspelt. Zo roepen astrologie-aanhangers vaak over alle juiste voorspellingen door astrologen (de dood van JFK, de maanlanding, het eind van de Tweede Wereldoorlog), maar vergeten ze dat dit vrij ‘makkelijke’ voorspellingen zijn om te doen, en dat er tegenover elke juiste voorspelling, -tig voorspellingen staan die niet uit zijn gekomen.

Zo werd er onder andere door vooraanstaande (!) astrologen vlak na de geboorte van Beatrix voorspeld dat zij nooit de troon zou bestijgen en werd een jaar geleden voorspeld dat Wilders van het politieke toneel zou verdwijnen in 2013.

Marilyn Monroe was een tweeling en Hitler een stier
“Ik ben net als Marilyn Monroe een tweeling, en ik zie zoveel overeenkomsten tussen mijn leven en dat van haar!” Dit heeft iemand serieus ooit tegen me gezegd. En zij is niet de enige die zich graag spiegelt aan beroemdheden met hetzelfde sterrenbeeld.

Eigenlijk wel begrijpelijk, want het is fijn om iets gemeen te hebben met iemand waar je tegenop kijkt. Maar waarom hoor je nou nooit iemand zeggen; “ik ben net als Adolf Hitler een stier en ik zie zoveel overeenkomsten tussen mijn leven en dat van hem!”

“Astrologie wordt al eeuwen gebruikt, dus er zal wel een kern van waarheid in zitten”
Ook dit is een uitspraak die ik serieus heb gehoord. Ja, astrologie wordt al eeuwen gebruikt. Het is een voortvloeisel van astronomie (wat dus wél een wetenschap is) dat de stand van hemellichamen bestudeert. Astrologen hebben bedacht dat de stand van hemellichamen iets zegt over jouw karakter en gebeurtenissen in de wereld. Helaas is er in al die eeuwen geen enkel bewijs gevonden wat deze uitspraak ondersteunt.

Als je faalt in alles wat je doet, komt dat niet doordat Jupiter in je zevende huis staat, maar waarschijnlijk doordat je dingen verkeerd aanpakt.

Als een tijdschrift een astrologierubriek heeft, moet je het direct weggooien
Er is maar één reden waarom veel tijdschriften en kranten nog een astrologierubriek hebben, en dat is om de doodeenvoudige reden dat het geld oplevert. Al die week- maand- en jaarhoroscopen zijn bullshit, maar toch slikken we het als zoete koek.

Waarom?

Omdat het fijn is om te lezen dat je dit jaar waarschijnlijk wél je levenspartner vindt en je een zakelijk succes zult behalen halverwege het jaar. Iedereen wil horen dat zijn/haar harde werk vruchten af zal gaan werpen, en dat er een misverstand opgelost gaat worden.

De kans is ook groot dat deze vage voorspellingen uit zullen komen, en daarom zijn we bereid te betalen om dit soort onzin te lezen.

Daarom wil ik nu graag GRATIS! een paar voorspellingen voor 2014 doen, niet door naar de sterren te kijken, maar door mijn gezond verstand te gebruiken;
– Rond mei krijg je een financiële meevaller
– Aan het eind van het jaar moet je juist goed op je geld letten, je geeft ongemerkt te veel uit!
– In je omgeving wordt een baby geboren
– Je krijgt te maken met een sterfgeval
– Het blijft onrustig in het Midden-Oosten
– Mensen zullen hun onvrede uiten door te demonstreren
– Er zal een BN’er op Twitter bedreigd worden.

Zeg eens eerlijk, geloof jij iets van astrologie? Zo ja, waarom?