Drie dingen die je vast nog niet wist over de vagina

Drie dingen die je vast nog niet wist over de vagina

Tags:

Ondanks het feit dat we in het informatietijdperk leven, blijkt dat er veel mensen zijn met enorme hiaten in hun kennis. En nu geeft het niet dat je geen citaten van Douglas Adams op kunt dreunen of niet weet hoe vaak een mier zijn eigen lichaamsgewicht kan tillen, maar het geeft wel dat er te veel mannen en vrouwen (!!) zijn, die onjuiste informatie verspreiden over mijn favoriete lichaamsdeel, de vagijn.


Zit mijn plasgaatje echt dáár??

1. Het mysterieuze maagdenvlies
VROUWEN HEBBEN GEEN VLIES OVER DE INGANG VAN HUN VAGINA DIE SCHEURT EN BLOEDT BIJ DE EERSTE PENETRATIE!

Zo. Dat is de korte uitleg voor dummies, nu de langere versie voor mensen die graag meer willen weten. Hét maagdenvlies bestaat niet. Er zijn verschillende soorten maagdenvliezen, die in veruit de meeste gevallen gewoon een richeltje vlees zijn, bij de ingang van de vagijn. Sommige meisjes hebben pech en worden met een ander maagdenvlies geboren, en in deze gevallen kan er wel bloedverlies optreden bij de eerste penetratie, en “scheurt” het maagdenvlies ook echt.

Ter verduidelijking een aseksueel plaatje (anders wordt Pinkbullets gecategoriseerd als pornoblog, wordt Google boos en worden we geblokkeerd op je werk, want opengesperde vagijnen zijn BAH FOEI!), waarbij de rode gedeeltes overbodig vlees (maagdenvlies) zijn, en het wit de ingang van de vagina is. Deze tekeningen zijn niet helemaal representatief, bij de ene vrouw zal het rode randje wat smaller zijn dan bij de ander.

maagdenvlies

Zoals de afbeelding duidelijk toont, komt het maagdenvlies in veel verschillende soorten en smaken. De meeste meisjes worden geboren met de eerste versie, “annular”, en als je naar de afbeelding kijkt, snap je dat er weinig gescheur en bloed bij zo’n randje komt kijken.

Vrouwen met een “imperforate” (of hoe volgens het gros van de mensheid het maagdenvlies eruit ziet) worden haast altijd “ontmaagd” door een arts, want als de vagijn compleet is afgesloten, kan het menstruatiebloed geen kant op.

Interactieve quizvraag: welk maagdenvlies heb jij?

2. Uitgerekt slettenbakken
Als een vrouw met veel verschillende mannen seks heeft, heeft ze een grote uitgelubberde kut. Dit is absoluut niet waar, en toch zijn er heel erg veel mensen die dit geloven.

Heb je wel eens een baby gezien?
Heb je wel eens een penis gezien?

Ja?

Nou, dan snap je ook dat de gemiddelde vagina echt niet onder de indruk van de gemiddelde penis is. Een vagina kan een compleet mini-mensje uitpersen, en toch zijn er mannen die denken dat hun énorme penis een vrouw kan uithollen.

Er is niets zo veerkrachtig als de vagijn. Na een bevalling ‘krimpt’ ze vrij snel terug naar haar originele grootte, al kan het wel zo zijn dat een vrouw na een bevalling iets wijder is dan daarvoor. En vooruit, als een vrouw een bedpartner heeft met een kinderarm in zijn kruis, ook dan kan ze iets wijder worden. Maar van seks kan een vrouw nooit zo wijd worden, dat penetratie voelt alsof je een boemerang in een grot gooit.

Leuk feitje voor op feesten en partijen
Als een vrouw opgewonden raakt, wordt ze niet alleen vochtig, maar haar vagijn gaat ook open staan, helemaal klaar voor penetratie. Als een man dus opschept over zijn ontzettend strakke of krappe verovering, kunnen er twee dingen aan de hand zijn; of ze is echt wat krapper dan gemiddeld (zeldzaam), of ze is niet opgewonden genoeg tijdens penetratie, waardoor je als man meer weerstand ervaart. Opscheppen over dit soort zaken, impliceert dus eerder dat je een slechte bedpartner bent die een vrouw niet kan opwinden, dan dat je daadwerkelijk een vrouw hebt getroffen met een smalle vagijn.

3. Hoeveel gaten heeft een vrouw?
Een vrouw plast niet uit haar vagina.
Ik herhaal het even.
Een vrouw plast niet uit haar vagina.

Tussen de clitoris en de ingang van de vagijn, zit een klein plasgaatje. Daar plassen vrouwen uit. Menstruatiebloed komt wel uit de vagijn, plas niet.

Een vrouw heeft dus drie gaten tussen haar benen; de anus, de vagijn en het plasgaatje. Mijn vriendinnen van Orange is the New Black leggen het je graag uit;