Hoax: 70% van prostituees wordt gedwongen

Hoax: 70% van prostituees wordt gedwongen

Tags:

Volgende week start bij de EO de documentairereeks Jojanneke in de prostitutie waarin presentatrice Jojanneke van den Berge zich verdiept in prostitutie in Nederland. Om alvast veel buzz te genereren rondom het programma, strooien Jojanneke en haar team met schokkende constateringen. Zo zou 70% van alle prostituees in Nederland gedwongen worden.

jojannekeprostitutie

Schokkende cijfers, maar er is niets van waar. Blogster en prostituee Felicia Anna vroeg Jojanneke meerdere keren naar de bron van deze cijfers, maar kreeg als antwoord dat ze de documentaire moest kijken voor een antwoord. Felicia Anna liet zich echter niet met een kluitje in het riet sturen en ging zelf op onderzoek uit.

Op haar blog zet ze helder uiteen waarom de claims van Jojanneke niet kloppen. Lees het hele verhaal hier. Omdat Felicia Anna wél netjes aan bronvermelding doet en al jaren vrijwillig in de prostitutie zit, is haar claim een stuk geloofwaardiger dan die van Jojanneke.

Hoeveel vrouwen gedwongen in de prostitutie zitten is moeilijk in te schatten, maar het is duidelijk dat de 70% van Jojanneke nergens op slaat. Zo bewijst Jojanneke in de prostitutie nog vóór de eerste uitzending dat grondig onderzoek geen deel uitmaakt van deze documentaire.