Hulde aan de jaloerse man!

Hulde aan de jaloerse man!

Tags:

setjeWie vindt een jaloerse man nou niet leuk? Heel veel vrouwen. Maar ik vind ze heerlijk. Want een jaloers man is duizend, nee, miljoenen malen beter dan een ongeïnteresseerd exemplaar. Jaloezie, in gezonde toestand natuurlijk, is fantastisch!

Veel mannen zeggen, of liegen, niet jaloers te zijn. Dat is aangeleerd door vrouwen. Denk ik. Ik vind dat zo ongezellig. Onaantrekkelijk ook. En eigenlijk is het, ook al denken die vrouwen van wel, helemaal niet aardig voor de vriendin of echtgenote in kwestie. Want jaloezie staat niet voor iets naars, het staat in mijn ogen voor iets goeds. Echter, als een man zegt af en toe jaloers te zijn, vinden vrouwen het onaantrekkelijk. Want een echte man is niet jaloers.

Ho! Stop! Daar zijn we nu net bij het belangrijkste punt beland. Een echt mannelijke man is namelijk wel jaloers. Oergedrag. De echte man laat zijn prooi niet zomaar uit handen nemen. Kapers op de kust worden nauwlettend in de gaten gehouden. En terecht. Jagen en dus ook wegjagen. Beschermen en optreden. Dat doet de echte man. Jaloers? Nee, enig! Sexy ook.

Mensen in zuidelijke landen zijn jaloerser aangelegd dan de noordelijke types en zeggen dat ook gewoon. Negeert men elkaar tijdens eerste contacten onbewust of bewust een beetje, omdat er nog twijfel is, dan is de kans groot dat je van de noordelijke helft van Europa gewoon niks meer hoort, maar wees gewaarschuwd voor de Fransman, Italiaan of Portugees. Die doet namelijk niet aan negeren. De jaloerse jager in hen hoeft dan ook niet eens boven te komen of opgewekt te worden, die ligt al aan de oppervlakte. De niet-jaloerse man denkt bij stilte wellicht ‘fuck you, you ignoring stupid woman’ en het contact is direct ten einde. Terwijl de jaloerse man met, al dan niet terecht, kapers in gedachte, bij korte stilte de adrenaline door zijn lijf voelt razen en denkt ‘I’m gonna shoot all these bastards, because I want to fuck you’. Doe mij de jaloerse man dus maar.

Ik ken vrouwen die het niet leuk vinden wanneer hun vriend vraagt waar ze naartoe gaan als ze een afspraak hebben. Waarom niet? Omdat ze dan zo jaloers doen. Nee, hou op! Het is aantrekkelijk. Hij toont diepe liefde, betrokkenheid, bescherming en de man wil zeker weten dat zij niet in de armen van een ander rent. Hoe heerlijk is dat! Misschien dat ik ook daarom zo gek ben op Italiaanse en Spaanse films. Mannen in die films zijn jaloers en ondernemen actie en verleiden tot ze er bij neervallen. In plaats van dat ze hun borsthaar staan te scheren. Vrouwen willen anno 2013 dat mannen hun emoties tonen en meer huilen. Nou, stop alsjeblieft gewoon maar weer met janken om niks, lieve mannen, en toon maar weer de jaloerse oer gevoelens. Vol passie en overgave.

Ik wil hem terug in het wereldbeeld. Dus daarom: Hulde aan de jaloerse man!

photo credit: mrhayata via photopin cc