Kom maar door met die taarten en tosti’s: curvy is het nieuwe skinny!

Kom maar door met die taarten en tosti’s: curvy is het nieuwe skinny!

Tags:

curvysexyZet je goede voornemens om af te vallen en meer te bewegen maar weer overboord, want vandaag de dag zijn curves hotter dan hot! In het decembernummer van de Nederlandse Elle sierde een heus curvy model al de cover, en hoewel ik goed moest zoeken waar bij haar die rondingen dan precies zaten, was dit voor mij reden voor een feestje. Mét taart.

Om even een misverstand uit de weg te ruimen: curvy staat niet gelijk aan dik. Er is een verschil tussen curvy en plus-size: tot die laatste categorie behoren dames die maat 42 tot 46 hebben. Curvy modellen hebben maat 38 of 40. Ze hebben heupen, borsten en billen die gezien mogen worden. Eigenlijk zit de categorie curvy dus tussen skinny en plus-size in: een gezonde middenmaat.

Het feit dat we steeds meer modellen met een maatje meer zien in het modebeeld en steeds minder spillebenen en uitstekende botten, vind ik een goede ontwikkeling. Als 14-jarig meisje was ik, net als elk ander pubermeisje, erg onzeker over mezelf. Ik vond mezelf te dik, en die prachtige foto’s van superslanke modellen in tijdschriften hielpen daar niet echt aan mee. Dat er nu ook wat vollere modellen te zien zijn op de catwalk en in magazines, kan ik dus alleen maar toejuichen.

Bovendien is het ook een afspiegeling van de samenleving. Want zeg nou zelf: hoeveel meiden met size zero heb jij in je vriendenkring? Ik blijf erbij dat de meeste kleding het beste staat op slanke modellen. Maar ik vind het ook leuk om modellen in verschillende soorten en maten te zien. Zo kun je ook goed zien hoe dat leuke jurkje dat dat ene model showt jou zal staan als ze jouw figuur heeft – en niet iedereen heeft nou eenmaal een modellenlijntje.

Nóg een reden om nog wat extra slagroom op je warme chocolademelk en appeltaart te spuiten: mannen zien ons veel liever met een randje vet dan dat je onze ribben kunt tellen.

Dus laat je buddha-buikje lekker hangen en die muffin-top zit heus niet in de weg. Wat vind jij van deze trend? Voel jij nu ook minder druk om te diëten of doe je er juist alles aan om je slanke figuur te behouden? En zie jij modellen liever wat voller, of superskinny?

photo credit: xshamethestrongx via photopin cc