Seks is overrated!

Seks is overrated!

Tags:

Hoe clichématig ook: seks sells. De hoofdreden, ten eerste, dat je dit artikel besloot te lezen, is omdat er “seks” in de titel staat. Bij het woord poesje denken 9 van de 10 mensen toch aan iets anders dan aan een pluizig dier met puntoortjes en als ik in de auto zit en een bedrijfsbusje voorbij zie rijden met “Trio Autoverhuur” erop, krijgt iedereen, ook ik, er zo mijn ideeën bij.

overrated

Toch vind ik persoonlijk eigenlijk dat seks, klinisch gezien, vaak op hetzelfde neerkomt. Zeker als je al wat langer met dezelfde eega bent, moet er op een gegeven moment een fanfare in het spel komen om de boel nog een beetje spannend te houden. Carnaval in de slaapkamer! Therapie, cursussen, boeken, tijdschriften, it’s all about sex! Sneu eigenlijk. Ik vind seks namelijk zwaar overrated.

En echt niet omdat ik een preutse trut ben die haar benen het liefst gesloten houdt, integendeel. Ik kan eindeloos genieten van een lekker grof potje seks. Is dat ook weer gezegd. Punt is wel dat ik vind, merk, en ook heb uitgeplozen, dat er zo vaak over seks wordt gelogen, dat er niet eens meer gesproken kan worden over “de waarheid over seks.”

Leugenaartje leef je nog?
Alleen al over de frequentie wordt smakelijk gelogen. Als je iedereen om je heen moet geloven, gaan ze minstens 5 keer per week über-erotisch van bil. Je voelt je bijna een non als je je bedenkt dat jij en je liefde maar 2 keer per week de lakens opschudden, dus je zegt niks. Je hebt geen zin om een discussie aan te gaan over gesloten oesters. Wake up! De helft liegt!! Als het om bedprestaties gaat, blijkt nagenoeg 1 op de twee Nederlanders de waarheid geweld aan te doen. 56% van de heren en 37% van de dames liegt over de frequentie. En dan nog geen rekening houdend met de ondervraagden die dáár weer over gelogen hebben…

Seks maakt depressief!
Zolang we jong en strak zijn hebben wij dames er zin in. We vinden seks lekker en we vinden onszelf lekker. We kijken zelfs goedkeurend in de spiegel wanneer we genomen worden. Heerlijk. Bovendien is seks goed voor je haar, je huid, je conditie (calorieën!! 150 per half uur ) en je humeur, mits je het lekker veel doet. Seks is gezond, dus proost!

Maar naarmate we ouder worden merken vrouwen dat hun lichaam verandert, we worden ouder, dus minder strak. Er hoopt meer onderhuids vet in de buik op en er ontstaat een ontevreden gevoel over de slappe derrière en hangmemmen. Deze onzekerheid projecteren we uiteraard op onze partner door middel van een pesthumeur en hysterische jankbuien. Gevolg: we nemen minder initiatief en worden depressief. En manlief slaat de hand maar weer aan zichzelf. Of aan een ander.

Stoornissen
Iedere gek zijn gebrek. Maar op het gebied van seks zijn nogal wat gestoordelingen. 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 6 mannen heeft een seksuele stoornis!

Vooral jonge of hoog opgeleide vrouwen hebben geregeld last van a-seksuele gevoelens, opwindings- en orgasmeproblemen of onverklaarbare irritaties tijdens de daad. Uiteraard zijn er ook stoornissen op het gebied van overdaad. Ruim 1 op de 20 mannen en 1 op de 66 vrouwen heeft zo overmatige behoefte aan seks, dat ze er in hun dagelijks bestaan letterlijk gek van worden! Zo zoetjes aan heeft een miljoen(!)Nederlanders behoefte aan hulp voor hun seksuele problemen en de helft daarvan heeft er zelfs een psycholoog bij nodig. Hoezo seks is gezond?

Het is dus glashelder dat we overdrijven over ons seksleven prettiger vinden dan het daadwerkelijk doén. Aan de andere kant is onlangs toch uit onderzoek gebleken dat seks wel degelijk stress reduceert in ons drukke bestaan. De bloeddruk blijft langer stabiel en we kunnen beter met heftige stressituaties omgaan. Echter, dezelfde positieve resultaten kwamen naar boven bij het knuffelen van een huisdier! Aan jou dus de keus welke poes je wilt aaien…

photo credit: Helga Weber via photopin cc