Het Marokkaanse vrouwenprobleem

Het Marokkaanse vrouwenprobleem

Tags:

vrouwenprobleem“Goede keuze jongen, dan leef je in rust en vrede.” Dit is wat de huisarts zei die ik bezocht met mijn kerel in het kader van mijn gescheurde enkelbanden, nadat we kort hadden gebabbeld over het hoe en wat in Marokko als Nederlandse. Deze Marokkaanse arts bevestigde de uitstekende keuze die mijn kerel heeft gemaakt door met mij te trouwen. En niet met een Marokkaanse dame. Dit is natuurlijk egostrelend en bij lange na niet de eerste keer dat we dit te horen kregen van een Marokkaanse man.

Heel typisch, want wat is dat toch met Marokkaanse mannen ten opzichte van Marokkaanse vrouwen? Of misschien wel: wat is het probleem dat Marokkaanse vrouwen voor Marokkaanse mannen creëren? Laat ik de uitzondering die de regel bevestigt nu buiten beschouwing laten, want er zijn uiteraard ook Marokkaanse vrouwen die het leven van hun man niet zuur maken. Zo zijn er ook Nederlandse (of Europese) vrouwen die het leven van hun man wél zuur maken. Persoonlijk weet ik dat ik er daar niet eentje van ben. Lucky bastard dus die kerel van mij.

Vaker krijgt mijn hubbie dus deze goedkeurende reacties op het feit dat hij getrouwd is met een Nederlandse. In sommige situaties zijn de mannen haast jaloers. Het zijn niet alleen jonge mannen die deze goedkeuring uiten, maar ook mannen van middelbare leeftijd, of zelfs de opa. Marokkaanse vrouwen? “Meshekil meshekil”, problemen problemen.

Wat ik hier om me heen zie, onafhankelijk van het feit dat huwelijken hier regelmatig stroef lopen of zelfs kapot gaan doordat het koppel veel te snel of te vroeg in het huwelijksbootje is gestapt (wat weer te maken heeft met de regels binnen de Islam, “vriendje en vriendinnetje” bestaat niet, net als samenwonen zonder getrouwd te zijn), is het moeilijke gedrag van vrouwen.

Marokkaanse vrouwen zijn veeleisend, materialistisch en hechten enorm veel waarde aan het oordeel van een ander – tantes, de buurvrouw, de lerares van haar kind, de ouder van een klasgenoot, de schoonmoeder van de vrouw van de traiteur van haar beste vriendin… – en verwachten van hun mannen dat zij daar gehoor aan geven en in tegemoetkomen. Ondertussen zijn ze zelf liever lui dan moe en houden maar al te graag de schone schijn op. Schreeuwen tegen het huishoudhulpje, commentaar leveren op de echtgenoot in het bijzijn van anderen, volledig zwijgzaam deelnemen aan een familiediner zonder ook maar één keer een glimlach te tonen: Rupsje Nooitgenoeg in haar element.

Als dit het standaard profiel is van de Marokkaanse vrouw, hoe komt het dan dat de reactie van de man hierop uitblijft? Waarom blijft de vrouw domineren, terwijl wij in Europa denken dat binnen de Islamitische samenleving de vrouw een ondergeschikte rol speelt? Niet binnen het gezinsleven dus. Wij zijn voor gelijkheid in een relatie, niet óf de man óf de vrouw domineert. Zouden de Marokkaanse mannen met hun goedkeurende opmerkingen over de Europese vrouw denken dat die man daardoor meer kans heeft om te domineren, of zien en waarderen zij de gelijkheid binnen de relatie?

Ik ken vandaag de dag beter de Marokkaanse vrouw die in Marokko woont, dan de Marokkaanse vrouw die in Nederland woont. Wel heb ik een vriendin die Marokkaans is, in Parijs woont en getrouwd is met een Franse kerel. Zij is en blijft een Marokkaanse vrouw, maar zou moeite hebben te re-integreren binnen de Marokkaanse maatschappij, omdat haar denkbeelden en haar manier van doen zijn veranderd. Een andere Marokkaanse vriendin die jarenlang in Parijs heeft gewoond en nu sinds een paar jaar terug is in Marokko, getrouwd met een Marokkaanse man, geeft mij de indruk niet te beantwoorden aan het beeld van de “echte” Marokkaanse vrouw. Al weten we nooit hoe de zaken lopen binnen de vier muren van het huis.

Ik wil niet over een enorme problematiek spreken, maar de oorzaak van dergelijk gedrag bij de Marokkaanse vrouw ligt denk ik in het volgen van het voorbeeld, binnen de cultuur en maatschappij, generatie op generatie. Dochter ziet hoe haar moeder zich gedraagt en leert hoe zij het zelf aan kan gaan pakken. Veel ongetrouwde Marokkaanse vrouwen doen zich voorbeeldig voor als ze een man aan de haak willen slaan, ze kunnen perfect de ideale vrouw spelen. Jonge vrouwen willen graag trouwen, want als je tegen de dertig loopt zit je al gauw over de uiterlijke houdbaarheidsdatum en loop je het risico dat je geen man meer vindt die met jou het huwelijk wil consumeren. Eenmaal getrouwd zwaait Madame met de scepter en dan niet alleen maar om heil en geluk te brengen voor de man. De man is in de val gelokt en heeft ook geen keus, want zíjn moeder wíl dat hij met een bloedmooie Marokkaanse trouwt. En haar wil, is wet.

photo credit: modenadude via photopin cc

 • Omar

  Geweldig dit! Alles klopt gewoon! Wat een levenservaring heeft deze vrouw zeg. Niet dat ik wil zeggen dat alle marokkaanse vrouwen hier in nederland zo zijn. Maar de meerderheid heeft er toch voor gezorgd dat ik wel vier keer moet nadenken voor ik een keus maak tot een marokkaanse vrouw. Het is dan ook helaas, ” beter voorkomen dan genezen”.

  • Hanane

   Denk je nu echt dat een Nederlandse vrouw je ultime geluk zal geven.

   De koran zegt, goede vrouwen zijn voor goede mannen. Hoe jij je leven lijdt zal bepalend zijn.

   Mocht je niet gelovend zijn…
   Karma is a bitch 😉

 • Hanane

  Wat jij kan, kan ik beter 😉

  Prachtig en super “intelligent” geneuzel vol discriminerende stereotypen. Heerlijk wanneer weer een Nederlander of Nederlandse zich weer superieur voelt. Je fantastisch fictie laat wederom zien waarom jullie (ja ik zeg jullie, net zo als jullie dat doen) zo hooghartig zijn en discriminatie in jullie bloed zit. Dit is mijn favoriete zin: kut Marokkanen maar jij niet hoor, jij bent modern en anders. Denk na voordat je rommelt.

  Jullie Nedelandse emancipatie emasculeert/feminiseert de mannen. Dus niet hij maar jij bent hem dankbaar want je hebt nu een MAN (geen metro oid) naast je staan. Verwar de feiten niet lieverd. Gelijkheid waar je het over hebt is geindoctrineerd door de media die een beeld creeert die strookt met de werkelijkheid. Gelijkheid qua respect, begrip, hulp en zo verder is gewenst maar wat jij schrijft is te bekrompen. Maar ik kan het je niet kwalijk nemen, je referentiekader is net zo bekrompen en gevoed door onzin verzonnen door mode bladen die dit voeden en eraan verdienen. Gelijkheid niet in jou zin maar je vult elkaar juist aan. Een vrouw is gevoelig en een man beschermend. Is niks mis mee, lees de koran maar goed gezien je kortzichtige denkwijze is het goed als ik het hou bij “jullie westerse” bronnen. Bron:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/04/vrouwen-willen-echte-man-geen-knaap-met-v-hals

  -De Nederlandse vrouwen spreken hun mannen tegen en zetten ze voor blok/schut. De Marokkaanse vrouw doet dat niet, ze spreekt het thuis uit.

  – Nederlandse vrouwen hebben geen respect voor zichzelf of anderen. Voorbeelden? Meteen sex zonder commitment, betalen alles of de helft, kinderen groeien zonder respect voor zichzelf of hun lichaam, geen respect voor hun ouders of ouderen.

  – Marokkaanse vrouwen werken wel degelijk en vooral als ze hoogopgeleid zijn. Blijf bij de feiten en zuig geen onzin uit je duim. In meerdere artikelen zijn dit enkele trefwoorden: lui en ambitieloos. Warempel, potverdriedubbeltjes, jullie zijn lui, niet marokkanen maar jullie. Ai dat moet pijnlijk zijn. Bron: http://www.volkskrant.nl/leven/-nederlandse-vrouwen-zijn-luie-donders~a2963821/

  Jouw man komt 99.9% uit de rifijnse streek en waarom schijf ik dat omdat 90% van de Marokkanen in Nederland dus Berbers zijn. Dit verklaart een hoop waarom ze zo trots zijn op jou als vrouw. 1. Financien, je schrijft het zelf. Marokkaanse vrouwen … materialistisch en dat zeggen ze van jou niet want jou opvoeding heeft je geleerd dat je zelf moet betalen. Ideaal! Hij heeft sex en je betaald zelf alles, hij heeft de walhalla ontdekt. En als hij uithespeeld is verlaat hij je en laat je kaal achter. Marokkaanse vrouw wantrouwig?! Jazeker, mannen gaan helaas vaak vreemd en vrouwen vooral Nederlandse vrouwen ook. Anyway, ik dwaal af.
  2. Wederom een diep trieste referentie kader. Berbers lopen economisch achter op niet alleen jou westerse wereld maar ook die van de arabische kant van Marokko.

  Jaloers, haha! Die is mooi net zo mooi als ze denken dat wanneer ze naar Europa gaan miljoenen voor hun klaar staan om mee te nemen maar als ze er zijn, zijn ze een illusie armer en dat is ook je huwelijk. Uiteindelijk zal hij gaan voor een arabische schone (op alle vlakken).

  Ik kan nog wel door gaan maar MINDER, MINDER is beter om in Wilders z’n jip en janneke taal te quoten.

  Mark my words 😉

 • kkiratli

  Ik stond op het punt met een Marokaanse te trouwen,bij de tweede ontmoeting,maar geluk bij ongeluk,op het laatst heb ik haar ware gezicht gezien en van afgeweken.Ze zien mannen als sukkels en voor een geldmachine. Vreemd gaan is voor hun net een religie.Ze gaan allemaal vreemd,liegen ze terwijl ze in je ogen kijken. Familie kan hun kinderen niet onder de controle houden. Want de tijd waarin we leven heeft hun veranderd.Met de mobiele smartphone in de hand denken ze dat ze de wereld beheersen en aankunnen waar nodig.Marokaanse vrouwen zijn door derden makkelijk te hersenspoelen.Ze zijn onzeker ,maar wel scherp voor hun belangen. Ze doen alles voor geld en materie.Van arm tot rijk.

  • Angela Azadia

   Heey broeder,

   Ik heb jou verhaal gelezen en het komt mij heel bekend voor. En was ook benieuwd hoe heb je haar gekend in real life of via internet?
   Hoe heb je haar leren kennen in real life of via internet?

 • Angela Azadia

  Ik stond ook op het punt te trouwen.
  Klopt helemaal mijn ouders hebben ook een dame leren kennen ze beweert dat ze uit syrie komt , maar is opgevoed in marokko.. Ze zei tegen mijn moeder ze zoekt een man en wil kinderen en trouwen. En dat ze een man zoekt die haar niet mishandeld, maar bij de 2 gesprek met mij erbij blijkt het in de praktijk anders, ze zei opeens dat ze een vriend had en ze heeft een eigen woning en dat ze met haar ex ging appen. En dat ze ook aan jackpot krasloten doet en die haalde ze tevoorschijn voor mij en mijn moeder en ze wilde ook een Berberse bankstel hebben en mijn moeder zij dan moetje gaan sparen. Bij het eerste gesprek kleedde zij zich helemaal dicht en mijn ouders dachten ok, maar bleek dat ze bij de 2e gesprek echt bijna helemaal bloot was en je zag der halve borsten nog ook en niet alleen dat mijn ouders hebben die meid helemaal afgekeurd blijkt dat ze heel veel katten haren op jas heeft en vlekken. Moet je nagaanwat voor een rare toeren dat soort meiden doet om maar ergens binnen tekomen Ze had je later toch besodemieterd met die vriend van haar,het ging om binnenhalen van geld ,huis,auto enz.Zich naar binnen lult om te trouwen en dan
  snel weer scheiden met verdeling van alles wat er is,huis,geld,auto,enz.Als je
  ooit gaat trouwen altijd ‘niet met gemeenschap van goederen “te
  trouwen,dan vallen ze als een baksteen naar bed,bad en brood,want vriendlief
  kan niks vangen via haar dus:|opzouten.

 • deek

  ‘Grappig’ om dit te lezen.., heb nu zelf sinds een maand of 8 een relatie met een Marokkaanse vrouw. En ik moet zeggen ben er helemaal in getrapt, vond haar vanaf het begin af, heel bijzonder, bescheiden, vroom, zachtaardig, lief en noem maar op. Maar dit alles begint stukje bij beetje steeds meer af te brokkelen. Ten eerste kwam ik er al heel snel achter dat ze loog, en niet eenmalig maar gewoon erg vaak, wilde dat niet zien en dacht zelf wel dat het zou veranderen. ze had het ook al erg snel over trouwen cq samenwonen.., vond het vooral grappig om te horen, want ik kon / wilde hieruit opmaken dat ze erg veel om me gaf.. (wat ze misschien ook wel echt doet..) Maar om te trouwen zou ik me toch moeten bekeren tot moslim, wat ik opzich nog best zou willen of zou hebben gedaan..
  Gaandeweg de relatie, begonnen/ beginnen me toch steeds meer dingen te irriteren, ten eerste dus het gelieg, maar ook dat ze bv ontzettend lui is, ze is altijd maar moe.., ze kan niet tegen kritiek, ze zal me nooit eens ergens gelijk in geven, wil altijd haar gelijk hebben.., terwijl ze dat gewoon dan niet heeft. Ben nu met haar paar dagen op vakantie geweest, en heb alles voor haar betaald, en nog geen dankjewel achteraf.. Kan zo nog wel ff doorgaan, maar begin steeds meer te beseffen, dat ik er vanaf moet, wat ik opzich erg jammer vind, want ben eigenlijk gewoon gek op haar.., maar ik weet maar al te goed, dat zij me niet gelukkig gaat maken.. Plus ze houd me weg van haar familie, alsof ze zich voor me schaamt, (bij wijze van spreken)..Vind het jammer om te zeggen, maar als ik de andere reactie zo lees, ben ik niet de enige, en herken ik echt veel in wat andere hierover schrijven.. en dat is eigenlijk best triest.. want ik ben gewoon hartstikke goed voor deze vrouw.., maar voel me dus erg bedrogen en financieel word ik gebruikt.. erg jammer.., voor mij dus hierna nooit geen moslima meer.. het werkt om 1 of andere reden gewoon niet.. terwijl ik dus echt alle kanten op wil om het te doen slagen.., maar er zijn dus echt grenzen, aan mijn goedheid..

  • Angela Azadia

   Je moet ze niet van jou laten profiteren. Laat die marokkaanse wijven lekker voor hen eigen geld werken. Houden van iemand bestaat niet meer en islam is verwaterd. Iedereen zoekt geld en geld. Ze willen geld en dure bruiloft en auto en liefste heel veel geld en vreemdgaan komt ook vaker voor, we leven nu in de 26 century. Het liefste scheiden en partneralimentatie en kinderen alimentatie incasseren. Ze houden zogenaamd van die man, dan zeggen ze en gebruiken ze de geloof als smoes om jou te laten stekken voor hen.

   • deek

    Ik wil je gelijk geloven en wat je schrijft daar herken ik eigenlijk best veel in..
    Alleen ik denk ook, dat dit niet specifiek een Marokkaans “vrouwen probleem” is, maar eigenlijk een algemeen vrouwen probleem. Heel veel vrouwen zijn zo.. Vind het lastig ik ben op me hoede, maar weiger (naief?) te geloven dat ze ook echt allemaal zo zijn.. Ben iig heel voorzichtig en bij het minste verdacht making ga ik er mee kappen

    • Angela Azadia

     Toen ik jou bericht las zit ze puur op jou geld. En als ze met je zou trouwen dan zou ze jou de hele tijd om geld vragen en constant de boel voor de gek blijven houden.

     Ze had je later toch besodemieterd met die vriend van haar,het ging om
     binnenhalen van geld ,huis,auto enz.Zich naar binnen lult om te trouwen
     en dan
     snel weer scheiden met verdeling van alles wat er is,huis,geld,auto,enz.Als je
     ooit gaat trouwen altijd ‘niet met gemeenschap van goederen “te
     trouwen,dan vallen ze als een baksteen naar bed,bad en brood,want vriendlief
     kan niks vangen via haar dus:|opzouten.

     De man is altijd de lul!!! Als je als man trouw raak je hier in nl al je rechten kwijt. ik trouw nooit meer. Hoeren zijn goedkoper,een huwelijk is een wurgcontract.

     Ernstig vind ik dit. Dus als je vrouw vreemdgaat met een andere man dan
     kan de alimentatie alsnog doorgaan. Walgelijk dit. Ben ik blij dat ik
     nooit getrouwd ben. En gelukkig dus niet in deze ellende terecht kan
     komen. Ik heb medelijden met deze man ik was gelijk gestopt met werken als ik dit moest betalen dan maar leven in de bijstand.De Nederlandse marokkaanse vrouwen zijn onzeker, onvrouwelijk gekleed,
     arrogant, veeleisend, mannelijk, vinden zich te “goed” om echt vrouw te
     zijn, zijn wereldrecordhouders parttime werken terwijl ze denken heel
     geëmancipeerd te zijn…De Nederlandse marokkaanse gemiddelde vrouwen hebben last van Seks and the City
     Syndroom, aldus Daniel Arends. De Nederlandse marokkaanse vrouwen willen mannen op het witte paard of mannen die goed vermogend zijn in de maatschappij. Het liefst
     van alles, maar dat bestaat niet. Dit zijn meestal vrouwen in de
     leeftijd van 16 t/m 35. De Nederlandse marokkaanse vrouw heeft zich gewoonn aangepast aan de doorsnee Nederlandse man. Als wij geen échte mannen durven te zijn, verwacht dan niet dat vrouwen écht vrouw durven te zijn.

     Nee, het is net andersom. De vrouw is gaan emanciperen en vond dat de
     man niet meer mannelijk mocht zijn. Dus het is juist de schuld van de
     vrouwen!
     Er is maar een goede oplossing. NOOIT meer trouwen en of samenlevingscontract afsluiten. Doei met die achterlijke fuck ouderwetse Nederlandse wetten.

     Als je als man “vreemd” gaat moet je betalen!! Terecht!!!! Als je als vrouw. “vreemd” gaat moet je als man ook betalen!!! Dit is onterecht !!! Dit is lachen voor voor de Nederlandse marokkaanse vrouwen!!! 4115 euro alimentatie plus het inkomen van het nieuwe vriendje is kassa!!!! Schandalig !!

    • Angela Azadia

     Een vrouw hoeft men niet te zoeken.Daarom zijn marokkaanse vrouwen voor het oprapen, want ze hebben nooit genoeg om zich in allerlei gaten en holen te verschansen.

     Iedere gek kan een vrouw vinden, maar een goede beschaafde vrouw vinden doen alleen ECHTE mannen.
     Rommels nemen de hoertjes of bukken met hun kont omhoog.
     Niet omdat ze homo zijn, maar ze noemen ze broodhomo of hoerenlopers.

     ahahaha en als ze genoeg van je hebben of een andere man met meer geld,auto en dikke bank rekening hebben gevonden dan spelen ze groot.
     als ze betrapt worden door hun familie dan schreeuwen ze moord en brand en is het de man die achter ze aanloopt, vooral die schijnheilige eentje het zijn doodeenvoudige economie hoertjes.

     Marokkaanse vrouw trouwt met die man om er beter van te worden.
     Ze houden niet van de mannen.
     De tijd dat een vrouw echt trouwde met een man omdat ze van hem houd is al 50 jaar voorbij.
     Heb je huis of waarde dan wil mevrouw trouwen. Mooi niet gemeenschap van goederen

    • Angela Azadia

     Dit zijn ook andere bronnen van mannen….

     Mijn marokkaanse vriendin zij is al jaren getrouwd heeft een dochter en gaat vreemd. volgens haar
     is haar man a sexueel. ik keur haar gedrag niet goed en heb haar erop
     aangesproken.

     en nog blijft ze met hem vreemdgaan trouwens ook een marokkaanse man met wie ze vreemdgaat.

     Weer een andere bron.

 • A G

  Ja ik weet wat het probleem is. Dit artikel. Misschien wil zij helemaal niet trouwen, heb je daar wel eens aan gedacht. Ik weet echt niet waar je het over hebt en ik ben zelf ook een Nederlands-Marokkaanse vrouw en ik heb er al 25 jaar geen zin meer in. Ten eerste mag je als Marokkaanse vrouw niet zelf je vriend uitkiezen. Hij moet ook Marokkaans zijn of moslim want anders gaan andere mensen over jou praten alsof mij dat wat kan schelen. Ten tweede moet je verplicht trouwen voordat je sex hebt. En dan kom je er later erachter dat hij stiekem een Nederlandse vriendin heeft. Schrijf daar maar een verhaal over in plaats van onwaarheden. Ik betaal altijd voor mijn eigen eten en drinken en de rest. Nog nooit heb ik iets aangenomen van een man. Kijk ook naar de cultuur he. Wat zijn onze rechten? Niks, nada. Die vrouwen scheiden omdat ze nooit wouden trouwen. Ze moesten trouwen want als ze dat niet deden dan worden ze voor hoer uitgemaakt. Anders woon je op je 40ste nog bij je ouders. Seksualiteit is normaal, dan hoort bij het menselijke lichaam. Schrijf daar maar een artikel over. Ook over hoe iedereen elkaar naar beneden drukt om te slijmen bij de Nederlanders en rondloopt met zelfhaat. NIEMAND HEEFT ZIN OM TE TROUWEN. Wanneer gaan mensen dat nou realiseren. Je moet trouwen met een wild vreemde. Je kent hem geeneens voordat je trouwt. Waarom is daten niet toegestaan??? He vertel dat maar eens. Als je de cultuur niet verandert dan zul je altijd zulke vrouwen krijgen. Heb je zelf gecreëerd. Waar is de liefde?? Nergens te vinden. Iedereen zeikt alleen maar over geloof. OOOOOOh dat mag niet OOOH MY GOD ZIJ LOOPT ROND MET HAAR BORSTEN OPEN WOOOAAW. Kijk naar jullie eigen domme reacties. 1. Seksuele schaamte creëren bij een vrouw om haar naar beneden te halen zodat jullie macht over haar krijgen en zij gaat doen wat jullie willen. Over een paar jaar heeft zij er geen zin meer in en dan gaat zij toch scheiden. Wiens schuld is dat? Jij voor haar kleineren en schaamte bij haar te creëren of haar schuld omdat zij geen liefde meer kan voelen. Moest je het maar een beetje leuk maken. Niemand houdt van hypocrieten. Met zo’n houding als jullie vraag je zelf om scheiding. Marokkaanse vrouwen willen gewoon verliefd zijn en een leuk gezellig huwelijk wat gebaseerd is op liefde. Geen negativiteit, schaamte et cetera.

  • Ibrahim ZO

   Jij hebt klaarblijkelijk
   issues!! Je doet net alsof alle Marokkaanse vrouwen onschuldig zijn en allemaal
   gedwongen worden om te trouwen. Ik heb nog nooit zoiets idiootst in mijn leven
   gehoord. Laat ik je wat duidelijk maken; een slang (vrouw) is niet eenvoudig te
   dwingen, vrij giftig en zeker niet onschuldig. Het is 2017 lieve schat. De
   tijden zijn veranderd. Vrouwen zijn alles behalve onschuldig. Je man heeft er
   waarschijnlijk ook al 25 jaar geen zin meer in. Misschien een goed idee om met
   hem te praten en een punt achter het huwelijk te zetten i.p.v. je onzin
   online met mensen te delen.

 • deek

  Heb hier een vraag..
  Kan het zo zijn dat je als 40 jarige gescheiden vrouw die in Nederland woont, door je vader, die grotendeels in Marokko woont nog uitgehuwelijkt worden in Marokko?
  Plus ze moest hier in Nederland een stempel op een formulier laten zetten bij de rechtbank.
  En wat hou die stempel in op dat formulier?, Is het dan zo dat ze dan in Marokko ook officieel gescheiden is?
  Haar uitleg was, dat ze dan bv in Marokko gewoon met een man, op straat hand in hand zou mogen lopen..? zonder daar problemen mee te krijgen. Ze is hier wel officieel gescheiden, maar volgens mij in Marokko nog niet..