Het Marokkaanse vrouwenprobleem

Het Marokkaanse vrouwenprobleem

Tags:

vrouwenprobleem“Goede keuze jongen, dan leef je in rust en vrede.” Dit is wat de huisarts zei die ik bezocht met mijn kerel in het kader van mijn gescheurde enkelbanden, nadat we kort hadden gebabbeld over het hoe en wat in Marokko als Nederlandse. Deze Marokkaanse arts bevestigde de uitstekende keuze die mijn kerel heeft gemaakt door met mij te trouwen. En niet met een Marokkaanse dame. Dit is natuurlijk egostrelend en bij lange na niet de eerste keer dat we dit te horen kregen van een Marokkaanse man.

Heel typisch, want wat is dat toch met Marokkaanse mannen ten opzichte van Marokkaanse vrouwen? Of misschien wel: wat is het probleem dat Marokkaanse vrouwen voor Marokkaanse mannen creëren? Laat ik de uitzondering die de regel bevestigt nu buiten beschouwing laten, want er zijn uiteraard ook Marokkaanse vrouwen die het leven van hun man niet zuur maken. Zo zijn er ook Nederlandse (of Europese) vrouwen die het leven van hun man wél zuur maken. Persoonlijk weet ik dat ik er daar niet eentje van ben. Lucky bastard dus die kerel van mij.

Vaker krijgt mijn hubbie dus deze goedkeurende reacties op het feit dat hij getrouwd is met een Nederlandse. In sommige situaties zijn de mannen haast jaloers. Het zijn niet alleen jonge mannen die deze goedkeuring uiten, maar ook mannen van middelbare leeftijd, of zelfs de opa. Marokkaanse vrouwen? “Meshekil meshekil”, problemen problemen.

Wat ik hier om me heen zie, onafhankelijk van het feit dat huwelijken hier regelmatig stroef lopen of zelfs kapot gaan doordat het koppel veel te snel of te vroeg in het huwelijksbootje is gestapt (wat weer te maken heeft met de regels binnen de Islam, “vriendje en vriendinnetje” bestaat niet, net als samenwonen zonder getrouwd te zijn), is het moeilijke gedrag van vrouwen.

Marokkaanse vrouwen zijn veeleisend, materialistisch en hechten enorm veel waarde aan het oordeel van een ander – tantes, de buurvrouw, de lerares van haar kind, de ouder van een klasgenoot, de schoonmoeder van de vrouw van de traiteur van haar beste vriendin… – en verwachten van hun mannen dat zij daar gehoor aan geven en in tegemoetkomen. Ondertussen zijn ze zelf liever lui dan moe en houden maar al te graag de schone schijn op. Schreeuwen tegen het huishoudhulpje, commentaar leveren op de echtgenoot in het bijzijn van anderen, volledig zwijgzaam deelnemen aan een familiediner zonder ook maar één keer een glimlach te tonen: Rupsje Nooitgenoeg in haar element.

Als dit het standaard profiel is van de Marokkaanse vrouw, hoe komt het dan dat de reactie van de man hierop uitblijft? Waarom blijft de vrouw domineren, terwijl wij in Europa denken dat binnen de Islamitische samenleving de vrouw een ondergeschikte rol speelt? Niet binnen het gezinsleven dus. Wij zijn voor gelijkheid in een relatie, niet óf de man óf de vrouw domineert. Zouden de Marokkaanse mannen met hun goedkeurende opmerkingen over de Europese vrouw denken dat die man daardoor meer kans heeft om te domineren, of zien en waarderen zij de gelijkheid binnen de relatie?

Ik ken vandaag de dag beter de Marokkaanse vrouw die in Marokko woont, dan de Marokkaanse vrouw die in Nederland woont. Wel heb ik een vriendin die Marokkaans is, in Parijs woont en getrouwd is met een Franse kerel. Zij is en blijft een Marokkaanse vrouw, maar zou moeite hebben te re-integreren binnen de Marokkaanse maatschappij, omdat haar denkbeelden en haar manier van doen zijn veranderd. Een andere Marokkaanse vriendin die jarenlang in Parijs heeft gewoond en nu sinds een paar jaar terug is in Marokko, getrouwd met een Marokkaanse man, geeft mij de indruk niet te beantwoorden aan het beeld van de “echte” Marokkaanse vrouw. Al weten we nooit hoe de zaken lopen binnen de vier muren van het huis.

Ik wil niet over een enorme problematiek spreken, maar de oorzaak van dergelijk gedrag bij de Marokkaanse vrouw ligt denk ik in het volgen van het voorbeeld, binnen de cultuur en maatschappij, generatie op generatie. Dochter ziet hoe haar moeder zich gedraagt en leert hoe zij het zelf aan kan gaan pakken. Veel ongetrouwde Marokkaanse vrouwen doen zich voorbeeldig voor als ze een man aan de haak willen slaan, ze kunnen perfect de ideale vrouw spelen. Jonge vrouwen willen graag trouwen, want als je tegen de dertig loopt zit je al gauw over de uiterlijke houdbaarheidsdatum en loop je het risico dat je geen man meer vindt die met jou het huwelijk wil consumeren. Eenmaal getrouwd zwaait Madame met de scepter en dan niet alleen maar om heil en geluk te brengen voor de man. De man is in de val gelokt en heeft ook geen keus, want zíjn moeder wíl dat hij met een bloedmooie Marokkaanse trouwt. En haar wil, is wet.

photo credit: modenadude via photopin cc

 • Omar

  Geweldig dit! Alles klopt gewoon! Wat een levenservaring heeft deze vrouw zeg. Niet dat ik wil zeggen dat alle marokkaanse vrouwen hier in nederland zo zijn. Maar de meerderheid heeft er toch voor gezorgd dat ik wel vier keer moet nadenken voor ik een keus maak tot een marokkaanse vrouw. Het is dan ook helaas, ” beter voorkomen dan genezen”.

  • Hanane

   Denk je nu echt dat een Nederlandse vrouw je ultime geluk zal geven.

   De koran zegt, goede vrouwen zijn voor goede mannen. Hoe jij je leven lijdt zal bepalend zijn.

   Mocht je niet gelovend zijn…
   Karma is a bitch 😉

 • Hanane

  Wat jij kan, kan ik beter 😉

  Prachtig en super “intelligent” geneuzel vol discriminerende stereotypen. Heerlijk wanneer weer een Nederlander of Nederlandse zich weer superieur voelt. Je fantastisch fictie laat wederom zien waarom jullie (ja ik zeg jullie, net zo als jullie dat doen) zo hooghartig zijn en discriminatie in jullie bloed zit. Dit is mijn favoriete zin: kut Marokkanen maar jij niet hoor, jij bent modern en anders. Denk na voordat je rommelt.

  Jullie Nedelandse emancipatie emasculeert/feminiseert de mannen. Dus niet hij maar jij bent hem dankbaar want je hebt nu een MAN (geen metro oid) naast je staan. Verwar de feiten niet lieverd. Gelijkheid waar je het over hebt is geindoctrineerd door de media die een beeld creeert die strookt met de werkelijkheid. Gelijkheid qua respect, begrip, hulp en zo verder is gewenst maar wat jij schrijft is te bekrompen. Maar ik kan het je niet kwalijk nemen, je referentiekader is net zo bekrompen en gevoed door onzin verzonnen door mode bladen die dit voeden en eraan verdienen. Gelijkheid niet in jou zin maar je vult elkaar juist aan. Een vrouw is gevoelig en een man beschermend. Is niks mis mee, lees de koran maar goed gezien je kortzichtige denkwijze is het goed als ik het hou bij “jullie westerse” bronnen. Bron:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/04/vrouwen-willen-echte-man-geen-knaap-met-v-hals

  -De Nederlandse vrouwen spreken hun mannen tegen en zetten ze voor blok/schut. De Marokkaanse vrouw doet dat niet, ze spreekt het thuis uit.

  – Nederlandse vrouwen hebben geen respect voor zichzelf of anderen. Voorbeelden? Meteen sex zonder commitment, betalen alles of de helft, kinderen groeien zonder respect voor zichzelf of hun lichaam, geen respect voor hun ouders of ouderen.

  – Marokkaanse vrouwen werken wel degelijk en vooral als ze hoogopgeleid zijn. Blijf bij de feiten en zuig geen onzin uit je duim. In meerdere artikelen zijn dit enkele trefwoorden: lui en ambitieloos. Warempel, potverdriedubbeltjes, jullie zijn lui, niet marokkanen maar jullie. Ai dat moet pijnlijk zijn. Bron: http://www.volkskrant.nl/leven/-nederlandse-vrouwen-zijn-luie-donders~a2963821/

  Jouw man komt 99.9% uit de rifijnse streek en waarom schijf ik dat omdat 90% van de Marokkanen in Nederland dus Berbers zijn. Dit verklaart een hoop waarom ze zo trots zijn op jou als vrouw. 1. Financien, je schrijft het zelf. Marokkaanse vrouwen … materialistisch en dat zeggen ze van jou niet want jou opvoeding heeft je geleerd dat je zelf moet betalen. Ideaal! Hij heeft sex en je betaald zelf alles, hij heeft de walhalla ontdekt. En als hij uithespeeld is verlaat hij je en laat je kaal achter. Marokkaanse vrouw wantrouwig?! Jazeker, mannen gaan helaas vaak vreemd en vrouwen vooral Nederlandse vrouwen ook. Anyway, ik dwaal af.
  2. Wederom een diep trieste referentie kader. Berbers lopen economisch achter op niet alleen jou westerse wereld maar ook die van de arabische kant van Marokko.

  Jaloers, haha! Die is mooi net zo mooi als ze denken dat wanneer ze naar Europa gaan miljoenen voor hun klaar staan om mee te nemen maar als ze er zijn, zijn ze een illusie armer en dat is ook je huwelijk. Uiteindelijk zal hij gaan voor een arabische schone (op alle vlakken).

  Ik kan nog wel door gaan maar MINDER, MINDER is beter om in Wilders z’n jip en janneke taal te quoten.

  Mark my words 😉

 • kkiratli

  Ik stond op het punt met een Marokaanse te trouwen,bij de tweede ontmoeting,maar geluk bij ongeluk,op het laatst heb ik haar ware gezicht gezien en van afgeweken.Ze zien mannen als sukkels en voor een geldmachine. Vreemd gaan is voor hun net een religie.Ze gaan allemaal vreemd,liegen ze terwijl ze in je ogen kijken. Familie kan hun kinderen niet onder de controle houden. Want de tijd waarin we leven heeft hun veranderd.Met de mobiele smartphone in de hand denken ze dat ze de wereld beheersen en aankunnen waar nodig.Marokaanse vrouwen zijn door derden makkelijk te hersenspoelen.Ze zijn onzeker ,maar wel scherp voor hun belangen. Ze doen alles voor geld en materie.Van arm tot rijk.

  • Angela Azadia

   Heey broeder,

   Ik heb jou verhaal gelezen en het komt mij heel bekend voor. En was ook benieuwd hoe heb je haar gekend in real life of via internet?
   Hoe heb je haar leren kennen in real life of via internet?

 • Angela Azadia

  Ik stond ook op het punt te trouwen.
  Klopt helemaal mijn ouders hebben ook een dame leren kennen ze beweert dat ze uit syrie komt , maar is opgevoed in marokko.. Ze zei tegen mijn moeder ze zoekt een man en wil kinderen en trouwen. En dat ze een man zoekt die haar niet mishandeld, maar bij de 2 gesprek met mij erbij blijkt het in de praktijk anders, ze zei opeens dat ze een vriend had en ze heeft een eigen woning en dat ze met haar ex ging appen. En dat ze ook aan jackpot krasloten doet en die haalde ze tevoorschijn voor mij en mijn moeder en ze wilde ook een Berberse bankstel hebben en mijn moeder zij dan moetje gaan sparen. Bij het eerste gesprek kleedde zij zich helemaal dicht en mijn ouders dachten ok, maar bleek dat ze bij de 2e gesprek echt bijna helemaal bloot was en je zag der halve borsten nog ook en niet alleen dat mijn ouders hebben die meid helemaal afgekeurd blijkt dat ze heel veel katten haren op jas heeft en vlekken. Moet je nagaanwat voor een rare toeren dat soort meiden doet om maar ergens binnen tekomen Ze had je later toch besodemieterd met die vriend van haar,het ging om binnenhalen van geld ,huis,auto enz.Zich naar binnen lult om te trouwen en dan
  snel weer scheiden met verdeling van alles wat er is,huis,geld,auto,enz.Als je
  ooit gaat trouwen altijd ‘niet met gemeenschap van goederen “te
  trouwen,dan vallen ze als een baksteen naar bed,bad en brood,want vriendlief
  kan niks vangen via haar dus:|opzouten.

 • deek

  ‘Grappig’ om dit te lezen.., heb nu zelf sinds een maand of 8 een relatie met een Marokkaanse vrouw. En ik moet zeggen ben er helemaal in getrapt, vond haar vanaf het begin af, heel bijzonder, bescheiden, vroom, zachtaardig, lief en noem maar op. Maar dit alles begint stukje bij beetje steeds meer af te brokkelen. Ten eerste kwam ik er al heel snel achter dat ze loog, en niet eenmalig maar gewoon erg vaak, wilde dat niet zien en dacht zelf wel dat het zou veranderen. ze had het ook al erg snel over trouwen cq samenwonen.., vond het vooral grappig om te horen, want ik kon / wilde hieruit opmaken dat ze erg veel om me gaf.. (wat ze misschien ook wel echt doet..) Maar om te trouwen zou ik me toch moeten bekeren tot moslim, wat ik opzich nog best zou willen of zou hebben gedaan..
  Gaandeweg de relatie, begonnen/ beginnen me toch steeds meer dingen te irriteren, ten eerste dus het gelieg, maar ook dat ze bv ontzettend lui is, ze is altijd maar moe.., ze kan niet tegen kritiek, ze zal me nooit eens ergens gelijk in geven, wil altijd haar gelijk hebben.., terwijl ze dat gewoon dan niet heeft. Ben nu met haar paar dagen op vakantie geweest, en heb alles voor haar betaald, en nog geen dankjewel achteraf.. Kan zo nog wel ff doorgaan, maar begin steeds meer te beseffen, dat ik er vanaf moet, wat ik opzich erg jammer vind, want ben eigenlijk gewoon gek op haar.., maar ik weet maar al te goed, dat zij me niet gelukkig gaat maken.. Plus ze houd me weg van haar familie, alsof ze zich voor me schaamt, (bij wijze van spreken)..Vind het jammer om te zeggen, maar als ik de andere reactie zo lees, ben ik niet de enige, en herken ik echt veel in wat andere hierover schrijven.. en dat is eigenlijk best triest.. want ik ben gewoon hartstikke goed voor deze vrouw.., maar voel me dus erg bedrogen en financieel word ik gebruikt.. erg jammer.., voor mij dus hierna nooit geen moslima meer.. het werkt om 1 of andere reden gewoon niet.. terwijl ik dus echt alle kanten op wil om het te doen slagen.., maar er zijn dus echt grenzen, aan mijn goedheid..

  • Angela Azadia

   Je moet ze niet van jou laten profiteren. Laat die marokkaanse wijven lekker voor hen eigen geld werken. Houden van iemand bestaat niet meer en islam is verwaterd. Iedereen zoekt geld en geld. Ze willen geld en dure bruiloft en auto en liefste heel veel geld en vreemdgaan komt ook vaker voor, we leven nu in de 26 century. Het liefste scheiden en partneralimentatie en kinderen alimentatie incasseren. Ze houden zogenaamd van die man, dan zeggen ze en gebruiken ze de geloof als smoes om jou te laten stekken voor hen.

   • deek

    Ik wil je gelijk geloven en wat je schrijft daar herken ik eigenlijk best veel in..
    Alleen ik denk ook, dat dit niet specifiek een Marokkaans “vrouwen probleem” is, maar eigenlijk een algemeen vrouwen probleem. Heel veel vrouwen zijn zo.. Vind het lastig ik ben op me hoede, maar weiger (naief?) te geloven dat ze ook echt allemaal zo zijn.. Ben iig heel voorzichtig en bij het minste verdacht making ga ik er mee kappen

    • Angela Azadia

     Toen ik jou bericht las zit ze puur op jou geld. En als ze met je zou trouwen dan zou ze jou de hele tijd om geld vragen en constant de boel voor de gek blijven houden.

     Ze had je later toch besodemieterd met die vriend van haar,het ging om
     binnenhalen van geld ,huis,auto enz.Zich naar binnen lult om te trouwen
     en dan
     snel weer scheiden met verdeling van alles wat er is,huis,geld,auto,enz.Als je
     ooit gaat trouwen altijd ‘niet met gemeenschap van goederen “te
     trouwen,dan vallen ze als een baksteen naar bed,bad en brood,want vriendlief
     kan niks vangen via haar dus:|opzouten.

     De man is altijd de lul!!! Als je als man trouw raak je hier in nl al je rechten kwijt. ik trouw nooit meer. Hoeren zijn goedkoper,een huwelijk is een wurgcontract.

     Ernstig vind ik dit. Dus als je vrouw vreemdgaat met een andere man dan
     kan de alimentatie alsnog doorgaan. Walgelijk dit. Ben ik blij dat ik
     nooit getrouwd ben. En gelukkig dus niet in deze ellende terecht kan
     komen. Ik heb medelijden met deze man ik was gelijk gestopt met werken als ik dit moest betalen dan maar leven in de bijstand.De Nederlandse marokkaanse vrouwen zijn onzeker, onvrouwelijk gekleed,
     arrogant, veeleisend, mannelijk, vinden zich te “goed” om echt vrouw te
     zijn, zijn wereldrecordhouders parttime werken terwijl ze denken heel
     geëmancipeerd te zijn…De Nederlandse marokkaanse gemiddelde vrouwen hebben last van Seks and the City
     Syndroom, aldus Daniel Arends. De Nederlandse marokkaanse vrouwen willen mannen op het witte paard of mannen die goed vermogend zijn in de maatschappij. Het liefst
     van alles, maar dat bestaat niet. Dit zijn meestal vrouwen in de
     leeftijd van 16 t/m 35. De Nederlandse marokkaanse vrouw heeft zich gewoonn aangepast aan de doorsnee Nederlandse man. Als wij geen échte mannen durven te zijn, verwacht dan niet dat vrouwen écht vrouw durven te zijn.

     Nee, het is net andersom. De vrouw is gaan emanciperen en vond dat de
     man niet meer mannelijk mocht zijn. Dus het is juist de schuld van de
     vrouwen!
     Er is maar een goede oplossing. NOOIT meer trouwen en of samenlevingscontract afsluiten. Doei met die achterlijke fuck ouderwetse Nederlandse wetten.

     Als je als man “vreemd” gaat moet je betalen!! Terecht!!!! Als je als vrouw. “vreemd” gaat moet je als man ook betalen!!! Dit is onterecht !!! Dit is lachen voor voor de Nederlandse marokkaanse vrouwen!!! 4115 euro alimentatie plus het inkomen van het nieuwe vriendje is kassa!!!! Schandalig !!

    • Angela Azadia

     Een vrouw hoeft men niet te zoeken.Daarom zijn marokkaanse vrouwen voor het oprapen, want ze hebben nooit genoeg om zich in allerlei gaten en holen te verschansen.

     Iedere gek kan een vrouw vinden, maar een goede beschaafde vrouw vinden doen alleen ECHTE mannen.
     Rommels nemen de hoertjes of bukken met hun kont omhoog.
     Niet omdat ze homo zijn, maar ze noemen ze broodhomo of hoerenlopers.

     ahahaha en als ze genoeg van je hebben of een andere man met meer geld,auto en dikke bank rekening hebben gevonden dan spelen ze groot.
     als ze betrapt worden door hun familie dan schreeuwen ze moord en brand en is het de man die achter ze aanloopt, vooral die schijnheilige eentje het zijn doodeenvoudige economie hoertjes.

     Marokkaanse vrouw trouwt met die man om er beter van te worden.
     Ze houden niet van de mannen.
     De tijd dat een vrouw echt trouwde met een man omdat ze van hem houd is al 50 jaar voorbij.
     Heb je huis of waarde dan wil mevrouw trouwen. Mooi niet gemeenschap van goederen

    • Angela Azadia

     Dit zijn ook andere bronnen van mannen….

     Mijn marokkaanse vriendin zij is al jaren getrouwd heeft een dochter en gaat vreemd. volgens haar
     is haar man a sexueel. ik keur haar gedrag niet goed en heb haar erop
     aangesproken.

     en nog blijft ze met hem vreemdgaan trouwens ook een marokkaanse man met wie ze vreemdgaat.

     Weer een andere bron.

   • A G

    Jij moet nooit met jezelf daten. Het enigste wat jij zoekt Is een gratis schoonmaker en een gratis sexpartner. Ze zouden een foto van jou plaatsen bij elke woordenboek onder de woord hypocriet. Jij gunt vrouwen geen geluk. Trouwen is door mannen verzonnen, cultuur Is door mannen verzonnen. Als je dingen vanuit verschillende perspectieven zou zien dan zou je merken dat het een vrouw niet helpt. Daarnaast misschien ben jij gewoon laagopgeleid. Jaloers op mannen die wel geld hebben. En aardig zijn. Je lijkt ook alle goede dingen te vergeten. Mensen die het woord ” nooit ” gebruiken hebben een alles of niets mentaliteit. Precies dezelfde mensen hebben problemen met impulsiviteit, onbewustzijn, ego en andere dingen. Je kunt nooit met iemand trouwen als je niet eerst leert hoe je alleen gelukkig moet zijn. Jij kijkt niet eens naar jezelf, geen inlevingsvermogen, niet bewust. Gelovige mensen hebben een ziel. Zoek maar op het internet soul VS. Ego. Dus jou Islam/ normen en waarden dat Is allemaal gebaseerd op leugens. Misschien ben jij niet goed opgevoed. Werd jou moeder zwaar onderdrukt en denk jij nu dat dit normaal Is. Dat het normaal Is dat een vrouw geen rechten heeft. Dat het normaal Is als de vrouw, kookt, wast, huis schoonmaakt, werkt, Sex heeft, mooi Is. Perfectie, perfectie, perfectie. Allemaal leugens. Echte mensen werken eerst aan hun zelf. Wat als jou werkelijkheid niets anders Is dan een ziekte? Misschien ben jij onzeker over jezelf. Dan probeer jij haar te kleineren. Dan denk jij. Zij Is nu laag. Nu kan ik haar krijgen. En dan maak jij uiteindelijk misbruik van haar. De Marokkaanse samenleving probeert ook alle basisbehoeften van een vrouw weg te halen. Ze mag niet vrouwelijk zijn, niet sexy. Zij MOET zich op een bepaalde manier gedragen wat haar niet helpt. Misschien zit jij zelf op die datingsite’s. Hoe weet jij dat. Misschien omdat jij haar constant ging pesten heeft zij nu een lage eigenwaarde. Misschien ben jij het probleem. Als 1 man met verschillende vrouwen mag trouwen dan vraag je om ziektes. Dat kan daddy issues veroorzaken. Zo ontstaan ziektes als Borderline. Het werkt gewoon niet. Dus die leugens van jou werken toch niet. Later zul je zelf zien dat alles 1 grote leugen Is en nep. En dan Is het te laat voor jou. Ik hoef zelf geen kinderen of een huwelijk. Maar als ik ze zou hebben dan zou ik ze toch niet jou leugens aanleren. En zeggen ” dit Is onze cultuur ” want het Is mijn cultuur sowieso niet. Allemaal leugens. En ik heb gezien dat slecht praten, niet delen, ego, perfectie bij niemand werkt. Dat zijn allemaal ziektes. Ik volg dat toch niet. En niet alle Marokkaanse vrouwen zijn het zelfde. Jij kijkt alleen maar naar 1 ding. En jij negeert alle andere dingen die niet voldoen aan jou tunnelvisie wat zegt dat over jou werkelijkheid? En je begrijpt vrouwen niet eens. Oplossing zoeken doe je ook niet. Boeken lezen doe je duidelijk ook niet. Uiteindelijk allemaal angsten die jezelf hebt in een gesloten kamer. Er zijn heel veel mensen die hele andere ervaringen hebben. Wat zegt dat Over jou werkelijkheid? Wat deed jij zelf? Misschien ben jij niet aantrekkelijk, hoog opgeleid, geen leuke persoonlijkheid. Jij negeert alle andere dingen. Misschien was zij te goed voor jou.

   • A G

    Hou op. Het enigste wat jij doet Is reacties weghalen en leugens presenteren als de waarheid. Je moest nooit mijn reactie weghalen. Jij bent fake. Wat jij zegt Is fake. Jou nieuws Is fake. Jou inlevingsvermogen Is fake. Jou oordeel Is zwaar fake want jij mag 100000 X meer dan een vrouw mag. Dingen vanuit verschillende perspectieven zien doe jij ook niet.

 • A G

  Ja ik weet wat het probleem is. Dit artikel. Misschien wil zij helemaal niet trouwen, heb je daar wel eens aan gedacht. Ik weet echt niet waar je het over hebt en ik ben zelf ook een Nederlands-Marokkaanse vrouw en ik heb er al 25 jaar geen zin meer in. Ten eerste mag je als Marokkaanse vrouw niet zelf je vriend uitkiezen. Hij moet ook Marokkaans zijn of moslim want anders gaan andere mensen over jou praten alsof mij dat wat kan schelen. Ten tweede moet je verplicht trouwen voordat je sex hebt. En dan kom je er later erachter dat hij stiekem een Nederlandse vriendin heeft. Schrijf daar maar een verhaal over in plaats van onwaarheden. Ik betaal altijd voor mijn eigen eten en drinken en de rest. Nog nooit heb ik iets aangenomen van een man. Kijk ook naar de cultuur he. Wat zijn onze rechten? Niks, nada. Die vrouwen scheiden omdat ze nooit wouden trouwen. Ze moesten trouwen want als ze dat niet deden dan worden ze voor hoer uitgemaakt. Anders woon je op je 40ste nog bij je ouders. Seksualiteit is normaal, dan hoort bij het menselijke lichaam. Schrijf daar maar een artikel over. Ook over hoe iedereen elkaar naar beneden drukt om te slijmen bij de Nederlanders en rondloopt met zelfhaat. NIEMAND HEEFT ZIN OM TE TROUWEN. Wanneer gaan mensen dat nou realiseren. Je moet trouwen met een wild vreemde. Je kent hem geeneens voordat je trouwt. Waarom is daten niet toegestaan??? He vertel dat maar eens. Als je de cultuur niet verandert dan zul je altijd zulke vrouwen krijgen. Heb je zelf gecreëerd. Waar is de liefde?? Nergens te vinden. Iedereen zeikt alleen maar over geloof. OOOOOOh dat mag niet OOOH MY GOD ZIJ LOOPT ROND MET HAAR BORSTEN OPEN WOOOAAW. Kijk naar jullie eigen domme reacties. 1. Seksuele schaamte creëren bij een vrouw om haar naar beneden te halen zodat jullie macht over haar krijgen en zij gaat doen wat jullie willen. Over een paar jaar heeft zij er geen zin meer in en dan gaat zij toch scheiden. Wiens schuld is dat? Jij voor haar kleineren en schaamte bij haar te creëren of haar schuld omdat zij geen liefde meer kan voelen. Moest je het maar een beetje leuk maken. Niemand houdt van hypocrieten. Met zo’n houding als jullie vraag je zelf om scheiding. Marokkaanse vrouwen willen gewoon verliefd zijn en een leuk gezellig huwelijk wat gebaseerd is op liefde. Geen negativiteit, schaamte et cetera.

  • Ibrahim ZO

   Jij hebt klaarblijkelijk
   issues!! Je doet net alsof alle Marokkaanse vrouwen onschuldig zijn en allemaal
   gedwongen worden om te trouwen. Ik heb nog nooit zoiets idiootst in mijn leven
   gehoord. Laat ik je wat duidelijk maken; een slang (vrouw) is niet eenvoudig te
   dwingen, vrij giftig en zeker niet onschuldig. Het is 2017 lieve schat. De
   tijden zijn veranderd. Vrouwen zijn alles behalve onschuldig. Je man heeft er
   waarschijnlijk ook al 25 jaar geen zin meer in. Misschien een goed idee om met
   hem te praten en een punt achter het huwelijk te zetten i.p.v. je onzin
   online met mensen te delen.

   • A G

    Jij ontkent alles. Het is wel zo. Marokkaanse vrouwen mogen geen vriend hebben en moeten maagd zijn voor het huwelijk. Terwijl heel veel vrouwen dat niet willen. Straks is zijn jeweetwel te groot, of te klein, of te dun of te breed. Doet pijn, dat drukt tegen jou baarmoeder aan. Ik heb heel veel rare verhalen gehoord. “What makes earth feel like hell is our expectation that it should feel like heaven.” Huwelijk was altijd zwaar werk. Ik heb geen issues, ik zie de realiteit. Niet alle Marokkaanse vrouwen zijn gelovig, niet alle Marokkaanse vrouwen willen kinderen, niet alle Marokkaanse vrouwen willen trouwen, niet alle Marokkaanse vrouwen willen een man. Alle Marokkaanse vrouwen die ik ken, studeren, betalen hun eigen rekening na een date, Jij hebt gewoon te hoge verwachting. Nee, ik ben niet stil. Ik ben zelf ook een Marokkaanse vrouw. Jij praat daarover. Ik heb het recht om daarop te reageren. Als dat afwijkt van jou tunnelvisie dan is dat jou probleem. Allemaal toch leugens. Cultuur werkt gewoon niet. Als je zou accepteren en zou toelaten dat andere mensen gewoon anders zijn. Dan zou je ook geen slachtoffer zijn. Het ligt aan jou eigen leiding, jou verantwoordelijkheid. Het kan ook aan jou gebrek aan mensenkennis liggen. Islam fantasie werkt niet. En nee, het ligt niet aan 2017. Het was altijd al zo. Je bent je nu alleen bewust. Je gaat ook geen problemen oplossen zo. Niet alle vrouwen zijn slangen. Sommige zijn vogels, sommige zijn wolven. Iedereen is anders. Als je kijkt naar hersenen. De 1 heeft meer dopamine, de ander heeft meer noradrenaline, de ander heeft meer serotonine, de ander heeft meer endorfine. Zo ben je geboren. Dat heeft allemaal effect. Dus die clichés die verzonnen zijn door zwakke, domme mannen met weinig inlevingsvermogen. Kan nooit kloppen. Wetenschappelijk gezien kan het nooit kloppen. Allemaal leugens. Accepteer nou maar gewoon dat jou fantasie een fantasie is. En probeer je in te leven. Controle zul je toch nooit krijgen.

    • Ibrahim ZO

     Met alle respect, ben ik van mening dat jij artikelen moet
     gaan schrijven voor de fabeltjeskrant. Jouw reactie op mijn reactie is vrij
     verbijsterend. Je begint je onzin met “jij ontkent alles”. Ik heb letterlijk
     geen idee waar je naar verwijst. In mijn reactie op jouw comment geef ik enkel
     aan dat jij een dubieus figuur bent, je man er ook al 25 jaar geen zin meer in
     heeft, jij een punt achter je huwelijk moet zetten i.p.v. je onzin online te
     delen en dat de beweringen die jij over vrouwen hebt gemaakt niet kloppen. Vrouwen
     zijn onschuldig of worden allemaal gedwongen om te trouwen whahahaha laat mij a.u.b.
     niet lachen.

     Marokkaanse mannen mogen ook geen vriendin en seks voor het
     huwelijk. Mannen die dat doen zijn verkeerd bezig. Meer dan dat kan ik daar eigenlijk
     ook niet over zeggen. Dat er genoeg mannen zijn die zich daar niet aan houden,
     hoef je mij niet te vertellen, maar dat houdt niet in dat vrouwen nu het recht
     hebben om hetzelfde te doen. Als een man zijn vrouw mishandeld of vreemdgaat
     betekent dat niet dat een vrouw haar man mag mishandelen en vreemdgaan. Ik neem
     aan dat slecht gedrag nabootsen niet gewenst is. Als een individu zich dubieus gedraagt
     (slecht gedrag), geeft zijn/haar gedrag anderen niet het recht om hetzelfde te
     doen. Waarom zou iemand zich in godsnaam verlagen tot een dermate laag niveau?

     Vervolgens heb je het over de baarmoeder en dat vrouwen hun
     eigen rekening betalen na een date…Sorry, maar ook hier weet ik niet waarom je
     dit in een reply op mijn comment vermeld. Ik heb hier namelijk niks over
     gezegd. Maar nu wij het hier toch over hebben wil ik wel aangeven dat de overgrote
     meerderheid van vrouwen, en met name Marokkaanse vrouwen, zelden voor een ‘date’
     betalen…maar er zijn natuurlijk hier en daar uitzonderingen.

     Op het eind geef je aan dat ik moet accepteren dat mijn fantasie
     enkel een fantasie is. Naar welke fantasie refereer jij nu? Ik heb er namelijk
     meerdere. Een leuke fantasie van mij is wanneer ik over superkrachten bezig zoals
     de kracht om te kunnen teleporteren. Maar ik weet dat het enkel een fantasie betreft
     en niet de realiteit. Ik heb niemand nodig om mij dat te duidelijk te maken. Nogmaals,
     ik heb geen idee naar welk fantasie jij nu verwijst. Ik ben juist van mening dat
     jij een wonderbaarlijke verbeelding hebt. Vrouwen zijn onschuldig bla bla bla…..hahahaahahahahaha
     het blijft grappig!!!

     Tot slot wil ik aangeven dat het mij niet echt interesseert
     wat jij en andere vrouwen zoals jij allemaal uitspoken. Waar ik mij wel aan
     erger zijn jullie leugens en bizarre argumenten die totaal niet legitiem zijn.
     Ik ben het gewoon spuug maar dan ook spuug zat. Geef gewoon toe hoe/wie jullie
     in werkelijk zijn en stop met de onzin.

     Doe waar je zin in hebt. Gooi je kont weg als je daar
     behoefte aan hebt. Spoor andere Marokkaanse vrouwen om hetzelfde te doen als
     dat je gelukkig maakt. Legitimeer jouw dubieus gedrag met onzin zoals mannen
     doen het ook bla bla bla…Alsof dat argument het legitimeert….maar mocht ik mensen
     zoals jij tegen het lijf aan lopen dan zal ik jullie BULLSHIT wel aankaarten.
     Want laten we eerlijk zijn, het is echt pure onzin!!!

     Ik begin wel te twijfelen of jij wel serieus bent of dat
     jouw profiel niet dat van een internettrol betreft. De onzin die jij allemaal uitkraamt is gewoon van een andere planeet 🙂 🙂

    • Ibrahim ZO

     Met alle respect, ben ik van mening dat jij artikelen moet
     gaan schrijven voor de fabeltjeskrant. Jouw reactie op mijn reactie is vrij
     verbijsterend. Je begint je onzin met “jij ontkent alles”. Ik heb letterlijk
     geen idee waar je naar verwijst. In mijn reactie op jouw comment geef ik enkel
     aan dat jij een dubieus figuur bent, je man er ook al 25 jaar geen zin meer in
     heeft, jij een punt achter je huwelijk moet zetten i.p.v. je onzin online te
     delen en dat de beweringen die jij over vrouwen hebt gemaakt niet kloppen. Vrouwen
     zijn onschuldig of worden allemaal gedwongen om te trouwen whahahaha laat mij a.u.b.
     niet lachen.

     Marokkaanse mannen mogen ook geen vriendin en seks voor het
     huwelijk. Mannen die dat doen zijn verkeerd bezig. Meer dan dat kan ik daar eigenlijk
     ook niet over zeggen. Dat er genoeg mannen zijn die zich daar niet aan houden,
     hoef je mij niet te vertellen, maar dat houdt niet in dat vrouwen nu het recht
     hebben om hetzelfde te doen. Als een man zijn vrouw mishandeld of vreemdgaat
     betekent dat niet dat een vrouw haar man mag mishandelen en vreemdgaan. Ik neem
     aan dat slecht gedrag nabootsen niet gewenst is. Als een individu zich dubieus gedraagt
     (slecht gedrag), geeft zijn/haar gedrag anderen niet het recht om hetzelfde te
     doen. Waarom zou iemand zich in godsnaam verlagen tot een dermate laag niveau?

     Vervolgens heb je het over de baarmoeder en dat vrouwen hun
     eigen rekening betalen na een date…Sorry, maar ook hier weet ik niet waarom je
     dit in een reply op mijn comment vermeld. Ik heb hier namelijk niks over
     gezegd. Maar nu wij het hier toch over hebben wil ik wel aangeven dat de overgrote
     meerderheid van vrouwen, en met name Marokkaanse vrouwen, zelden voor een ‘date’
     betalen…maar er zijn natuurlijk hier en daar uitzonderingen.

     Op het eind geef je aan dat ik moet accepteren dat mijn fantasie
     enkel een fantasie is. Naar welke fantasie refereer jij nu? Ik heb er namelijk
     meerdere. Een leuke fantasie van mij is wanneer ik over superkrachten bezig zoals
     de kracht om te kunnen teleporteren. Maar ik weet dat het enkel een fantasie betreft
     en niet de realiteit. Ik heb niemand nodig om mij dat te duidelijk te maken. Nogmaals,
     ik heb geen idee naar welk fantasie jij nu verwijst. Ik ben juist van mening dat
     jij een wonderbaarlijke verbeelding hebt. Vrouwen zijn onschuldig bla bla bla…..hahahaahahahahaha
     het blijft grappig!!!

     Tot slot wil ik aangeven dat het mij niet echt interesseert
     wat jij en andere vrouwen zoals jij allemaal uitspoken. Waar ik mij wel aan
     erger zijn jullie leugens en bizarre argumenten die totaal niet legitiem zijn.
     Ik ben het gewoon spuug maar dan ook spuug zat. Geef gewoon toe hoe/wie jullie
     in werkelijk zijn en stop met de onzin.

     Doe waar je zin in hebt. Gooi je lichaam weg als je daar
     behoefte aan hebt. Spoor andere Marokkaanse vrouwen om hetzelfde te doen als
     dat je gelukkig maakt. Legitimeer jouw dubieus gedrag met onzin zoals mannen
     doen het ook bla bla bla…Alsof dat argument het legitimeert….maar mocht ik mensen
     zoals jij tegen het lijf aan lopen dan zal ik jullie belachelijke argumenten wel
     aankaarten. Want laten we eerlijk zijn, het is echt pure onzin!!!

     Ik begin wel te twijfelen of jij wel serieus bent of
     dat jouw profiel niet dat van een internettrol betreft. De onzin die jij allemaal uitkraamt is gewoon van een andere planeet………

    • Ibrahim ZO

     Met alle respect, ben ik van mening dat jij artikelen moet gaan schrijven voor de fabeltjeskrant. Jouw reactie op mijn reactie is vrij verbijsterend. Je begint je onzin met “jij ontkent alles”. Ik heb letterlijk geen idee waar je naar verwijst. In mijn reactie op jouw comment geef ik enkel aan dat jij een dubieus figuur bent, je man er ook al 25 jaar geen zin meer in heeft, jij een punt achter je huwelijk moet zetten i.p.v. je onzin online te
     delen en dat de beweringen die jij over vrouwen hebt gemaakt niet kloppen. Vrouwen zijn onschuldig of worden allemaal gedwongen om te trouwen whahahaha laat mij a.u.b. niet lachen.

     Marokkaanse mannen mogen ook geen vriendin en seks voor het huwelijk. Mannen die dat doen zijn verkeerd bezig. Meer dan dat kan ik daar eigenlijk ook niet over zeggen. Dat er genoeg mannen zijn die zich daar niet aan houden, hoef je mij niet te vertellen, maar dat houdt niet in dat vrouwen nu het recht hebben om hetzelfde te doen. Als een man zijn vrouw mishandeld of vreemdgaat betekent dat niet dat een vrouw haar man mag mishandelen en vreemdgaan. Ik neem aan dat slecht gedrag nabootsen niet gewenst is. Als een individu zich dubieus gedraagt (slecht gedrag), geeft zijn/haar gedrag anderen niet het recht om hetzelfde te doen. Waarom zou iemand zich in godsnaam verlagen tot een dermate laag niveau?

     Vervolgens heb je het over de baarmoeder en dat vrouwen hun eigen rekening betalen na een date…Sorry, maar ook hier weet ik niet waarom je dit in een reply op mijn comment vermeld. Ik heb hier namelijk niks over gezegd. Maar nu wij het hier toch over hebben wil ik wel aangeven dat de overgrote meerderheid van vrouwen, en met name Marokkaanse vrouwen, zelden voor een ‘date’ betalen…maar er zijn natuurlijk hier en daar uitzonderingen.

     Op het eind geef je aan dat ik moet accepteren dat mijn fantasie enkel een fantasie is. Naar welke fantasie refereer jij nu? Ik heb er namelijk meerdere. Een leuke fantasie van mij is wanneer ik over superkrachten bezig zoals de kracht om te kunnen teleporteren. Maar ik weet dat het enkel een fantasie betreft en niet de realiteit. Ik heb niemand nodig om mij dat te duidelijk te maken. Nogmaals, ik heb geen idee naar welk fantasie jij nu verwijst. Ik ben juist van mening dat jij een wonderbaarlijke verbeelding hebt.
     Vrouwen zijn onschuldig bla bla bla…..hahahaahahahahaha het blijft grappig!!!

     Tot slot wil ik aangeven dat het mij niet echt interesseert wat jij en andere vrouwen zoals jij allemaal uitspoken. Waar ik mij wel aan erger zijn jullie leugens en bizarre argumenten die totaal niet legitiem zijn. Ik ben het gewoon spuug maar dan ook spuug zat. Geef gewoon toe hoe/wie jullie in werkelijk zijn en stop met de onzin.

     Doe waar je zin in hebt. Gooi je lichaam weg als je daar behoefte aan hebt. Spoor andere Marokkaanse vrouwen om hetzelfde te doen als dat je gelukkig maakt. Legitimeer jouw dubieus gedrag met onzin zoals mannen doen het ook bla bla bla…Alsof dat argument het legitimeert….maar mocht ik mensen zoals jij tegen het lijf aan lopen dan zal ik jullie belachelijke argumenten wel aankaarten. Want laten we eerlijk zijn, het is echt pure onzin!!!

     Ik begin wel te twijfelen of jij wel serieus bent of dat jouw profiel niet dat van een internettrol betreft. De onzin die jij allemaal uitkraamt is gewoon van een andere planeet.

     Laten we hopen dat deze comment niet wordt verwijderd!!!

    • Ibrahim ZO

     Met alle respect, ben ik van mening dat jij artikelen moet gaan
     schrijven voor de fabeltjeskrant. Jouw reactie op mijn reactie is vrij
     verbijsterend. Je begint je onzin met “jij ontkent alles”. Ik heb
     letterlijk geen idee waar je naar verwijst. In mijn reactie op jouw
     comment geef ik enkel aan dat jij een dubieus figuur bent, je man er ook
     al 25 jaar geen zin meer in heeft, jij een punt achter je huwelijk moet
     zetten i.p.v. je onzin online te delen en dat de beweringen die jij
     over vrouwen hebt gemaakt niet kloppen. Vrouwen zijn onschuldig of
     worden allemaal gedwongen om te trouwen whahahaha laat mij a.u.b. niet lachen.

     Marokkaanse mannen mogen ook geen vriendin en seks voor
     het huwelijk. Mannen die dat doen zijn verkeerd bezig. Meer dan dat kan
     ik daar eigenlijk ook niet over zeggen. Dat er genoeg mannen zijn die
     zich daar niet aan houden, hoef je mij niet te vertellen, maar dat houdt
     niet in dat vrouwen nu het recht hebben om hetzelfde te doen. Als een
     man zijn vrouw mishandeld of vreemdgaat betekent dat niet dat een vrouw
     haar man mag mishandelen en vreemdgaan. Ik neem aan dat slecht gedrag
     nabootsen niet gewenst is. Als een individu zich dubieus gedraagt
     (slecht gedrag), geeft zijn/haar gedrag anderen niet het recht om hetzelfde te doen. Waarom zou iemand zich in godsnaam verlagen tot een dermate laag niveau?

     Vervolgens heb je het over de baarmoeder en dat vrouwen hun eigen rekening betalen na een date…Sorry, maar ook hier weet ik niet waarom je dit in een reply op mijn comment vermeld. Ik heb hier namelijk niks over gezegd. Maar nu wij het hier toch over hebben wil ik wel aangeven dat de overgrote meerderheid van vrouwen, en met
     name Marokkaanse vrouwen, zelden voor een ‘date’ betalen…maar er zijn natuurlijk hier en daar uitzonderingen.

     Op het eind geef je aan dat ik moet accepteren dat mijn fantasie enkel een fantasie is. Naar welke fantasie refereer jij nu? Ik heb er namelijk meerdere. Een leuke
     fantasie van mij is wanneer ik over superkrachten bezig zoals de kracht
     om te kunnen teleporteren. Maar ik weet dat het enkel een fantasie
     betreft en niet de realiteit. Ik heb niemand nodig om mij dat te
     duidelijk te maken. Nogmaals, ik heb geen idee naar welk fantasie jij nu
     verwijst. Ik ben juist van mening dat jij een wonderbaarlijke
     verbeelding hebt. Vrouwen zijn onschuldig bla bla bla…..hahahaahahahahaha het blijft grappig!!!

     Tot slot wil ik aangeven dat het mij niet echt interesseert wat jij en
     andere vrouwen zoals jij allemaal uitspoken. Waar ik mij wel aan erger
     zijn jullie leugens en bizarre argumenten die totaal niet legitiem zijn.
     Ik ben het gewoon spuug maar dan ook spuug zat. Geef gewoon toe hoe/wie
     jullie in werkelijk zijn en stop met de onzin.

     Doe waar je zin in hebt. Gooi je lichaam weg als je daar behoefte aan hebt. Spoor andere Marokkaanse vrouwen om hetzelfde te doen als dat je gelukkig maakt.
     Legitimeer jouw dubieus gedrag met onzin zoals mannen doen het ook bla
     bla bla…Alsof dat argument het legitimeert….maar mocht ik mensen zoals
     jij tegen het lijf aan lopen dan zal ik jullie belachelijke argumenten
     wel aankaarten. Want laten we eerlijk zijn, het is echt pure onzin!!!

     Ik begin wel te twijfelen of jij wel serieus bent of dat jouw profiel niet
     dat van een internettrol betreft. De onzin die jij allemaal uitkraamt is gewoon van een andere planeet.

     Laten we hopen dat deze comment niet wordt verwijderd!!!

    • Ibrahim ZO

     Met alle respect, ben ik van mening dat jij artikelen moet
     gaan schrijven voor de fabeltjeskrant. Jouw reactie op mijn reactie is vrij
     verbijsterend. Je begint je onzin met “jij ontkent alles”. Ik heb letterlijk
     geen idee waar je naar verwijst. In mijn reactie op jouw comment geef ik enkel
     aan dat jij een dubieus figuur bent, je man er ook al 25 jaar geen zin meer in
     heeft, jij een punt achter je huwelijk moet zetten i.p.v. je onzin online te
     delen en dat de beweringen die jij over vrouwen hebt gemaakt niet kloppen.
     Vrouwen zijn onschuldig of worden allemaal gedwongen om te trouwen whahahaha
     laat mij a.u.b. niet lachen.

     Marokkaanse mannen (Moslims) mogen ook geen vriendin en seks
     voor het huwelijk. Mannen die dat doen zijn verkeerd bezig. Meer dan dat kan ik
     daar eigenlijk ook niet over zeggen. Dat er genoeg mannen zijn die zich daar
     niet aan houden, hoef je mij niet te vertellen, maar dat houdt niet in dat
     vrouwen nu het recht hebben om hetzelfde te doen. Als een man zijn vrouw
     mishandeld of vreemdgaat betekent dat niet dat een vrouw haar man mag
     mishandelen en vreemdgaan. Ik neem aan dat slecht gedrag nabootsen niet gewenst
     is. Als een individu zich dubieus gedraagt (slecht gedrag), geeft zijn/haar
     gedrag anderen niet het recht om hetzelfde te doen. Waarom zou iemand zich in
     godsnaam verlagen tot een dermate laag niveau?

     Vervolgens heb je het over de baarmoeder en dat vrouwen hun
     eigen rekening betalen na een date…Sorry, maar ook hier weet ik niet waarom je
     dit in een reply op mijn comment vermeld. Ik heb hier namelijk niks over
     gezegd. Maar nu wij het hier toch over hebben wil ik wel aangeven dat de
     overgrote meerderheid van vrouwen, en met name Marokkaanse vrouwen, zelden voor
     een ‘date’ betalen…maar er zijn natuurlijk hier en daar uitzonderingen.

     Op het eind geef je aan dat ik moet accepteren dat mijn fantasie enkel een fantasie is. Naar welke fantasie refereer jij nu? Ik heb er namelijk meerdere. Een leuke fantasie van mij is wanneer ik over superkrachten bezig zoals de kracht om te kunnen teleporteren. Maar ik weet dat het enkel een fantasie betreft en niet de realiteit. Ik heb niemand nodig om mij dat te duidelijk te maken. Nogmaals, ik heb geen idee naar welk fantasie jij nu verwijst. Ik ben juist van mening dat jij een wonderbaarlijke verbeelding hebt.
     Vrouwen zijn onschuldig bla bla bla…..hahahaahahahahaha het blijft grappig!!!

     Tot slot wil ik aangeven dat het mij niet echt interesseert wat jij en andere vrouwen zoals jij allemaal uitspoken. Waar ik mij wel aan erger zijn jullie leugens en bizarre argumenten die totaal niet legitiem zijn. Ik ben het gewoon spuug maar dan ook spuug zat. Geef gewoon toe hoe/wie jullie in werkelijk zijn en stop met de onzin.

     Doe waar je zin in hebt. Gooi je kont maar weg als je daar behoefte aan hebt. Spoor andere Marokkaanse vrouwen om hetzelfde te doen als dat je gelukkig maakt. Legitimeer jouw dubieus gedrag met onzin zoals mannen doen het ook bla bla bla…Alsof dat argument het legitimeert….maar mocht ik mensen zoals jij tegen het lijf aan lopen dan zal ik jullie belachelijke argumenten wel aankaarten. Want laten we eerlijk zijn, het is echt pure onzin!!!

     Ik begin wel te twijfelen of jij wel serieus bent of dat jouw profiel niet dat van een internettrol betreft. De onzin die jij allemaal uitkraamt is gewoon van een andere planeet.

     Laten we hopen dat deze comment niet wordt verwijderd!!!

    • Ibrahim ZO

     Met alle respect, ben ik van mening dat jij artikelen moet
     gaan schrijven voor de fabeltjeskrant. Jouw reactie op mijn reactie is vrij
     verbijsterend. Je begint je onzin met “jij ontkent alles”. Ik heb letterlijk
     geen idee waar je naar verwijst. In mijn reactie op jouw comment geef ik enkel
     aan dat jij een dubieus figuur bent, je man er ook al 25 jaar geen zin meer in
     heeft, jij een punt achter je huwelijk moet zetten i.p.v. je onzin online te
     delen en dat de beweringen die jij over vrouwen hebt gemaakt niet kloppen.
     Vrouwen zijn onschuldig of worden allemaal gedwongen om te trouwen whahahaha
     laat mij a.u.b. niet lachen.
     Marokkaanse mannen (Moslims) mogen ook geen vriendin en seks
     voor het huwelijk. Mannen die dat doen zijn verkeerd bezig. Meer dan dat kan ik
     daar eigenlijk ook niet over zeggen. Dat er genoeg mannen (Moslims) zijn die zich daar
     niet aan houden, hoef je mij niet te vertellen, maar dat houdt niet in dat
     vrouwen (Moslims) nu het recht hebben om hetzelfde te doen. Als een man zijn vrouw
     mishandeld of vreemdgaat betekent dat niet dat een vrouw haar man mag
     mishandelen en vreemdgaan. Ik neem aan dat slecht gedrag nabootsen niet gewenst
     is. Als een individu zich dubieus gedraagt (slecht gedrag), geeft zijn/haar
     gedrag anderen niet het recht om hetzelfde te doen. Waarom zou iemand zich in
     godsnaam verlagen tot een dermate laag niveau?
     Vervolgens heb je het over de baarmoeder en dat vrouwen hun
     eigen rekening betalen na een date…Sorry, maar ook hier weet ik niet waarom je
     dit in een reply op mijn comment vermeld. Ik heb hier namelijk niks over
     gezegd. Maar nu wij het hier toch over hebben wil ik wel aangeven dat de
     overgrote meerderheid van vrouwen, en met name Marokkaanse vrouwen, zelden voor
     een ‘date’ betalen…maar er zijn natuurlijk hier en daar uitzonderingen.
     Op het eind geef je aan dat ik moet accepteren dat mijn
     fantasie enkel een fantasie is. Naar welke fantasie refereer jij nu? Ik heb er
     namelijk meerdere. Een leuke fantasie van mij is wanneer ik over superkrachten
     bezig zoals de kracht om te kunnen teleporteren. Maar ik weet dat het enkel een
     fantasie betreft en niet de realiteit. Ik heb niemand nodig om mij dat te
     duidelijk te maken. Nogmaals, ik heb geen idee naar welk fantasie jij nu
     verwijst. Ik ben juist van mening dat jij een wonderbaarlijke verbeelding hebt.
     Vrouwen zijn onschuldig bla bla bla…..hahahaahahahahaha het blijft grappig!!!
     Tot slot wil ik aangeven dat het mij niet echt interesseert
     wat jij en andere vrouwen zoals jij allemaal uitspoken. Waar ik mij wel aan
     erger zijn jullie leugens en bizarre argumenten die totaal niet legitiem zijn.
     Ik ben het gewoon spuug maar dan ook spuug zat. Geef gewoon toe hoe/wie jullie
     in werkelijk zijn en stop met de onzin.
     Doe waar je zin in hebt. Gooi je kont maar weg als je daar
     behoefte aan hebt. Spoor andere Marokkaanse vrouwen om hetzelfde te doen als
     dat je gelukkig maakt. Legitimeer jouw dubieus gedrag met onzin zoals mannen
     doen het ook bla bla bla…Alsof dat argument het legitimeert….maar mocht ik
     mensen zoals jij tegen het lijf aan lopen dan zal ik jullie belachelijke argumenten
     wel aankaarten. Want laten we eerlijk zijn, het is echt pure onzin!!!
     Ik begin wel te twijfelen of jij wel serieus bent of dat
     jouw profiel niet dat van een internettrol betreft. De onzin die jij allemaal uitkraamt is gewoon van een andere planeet. Laten we hopen dat deze comment niet wordt verwijderd!!!

     • Je Suis

      bla bla bla
      Ibrahim jij praat vanuit de positie van een man en hebt klaarblijkelijk geen inlevingsvermogen zoals AG terecht opmerkt. Dit is hetzelfde als aan een Nederlander met blond haar en blauwe ogen vragen hoe hij zich voelt als hij racisme ervaart !!
      Het is gewoon geweten dat onze vrouwen geen gelijkwaardige positie hebben. Punt aan de lijn ! Begint bij de opvoeding en zet zich verder tot het einde, dit laat schaafwonden na om niet te zeggen diepe wonden. In een trouwboekje bij de Marokkanen alleen al bestaat “de vrouw” slechts als ondergeschikte” : De hoofd betrokkene is de man én alleen de man, waarbij de kinderen bij geboorte telkens worden ingeschreven met vermelding wie de mama is – hierbij wordt enkel haar voornaam genoteerd met melding wiens dochter zij is (?!). En die mama die kan uiteraard verschillend zijn (4 madammen kunnen dat zijn)
      Ben zelf onlangs naar het consulaat moeten gaan waarbij men vroeg : Fien Hala Madania djalek (waar is jouw familieboek of whatever). Ik haal dat van “ons” (dacht ik) naar boven. Maar wat bleek : neen ik moest het familieboek van mijn vader voorleggen, daar wordt ik met naam, voornaam, geboortedatum vermeld. In “ons” familieboek besta ik dus amper en ben ik maar de ‘moeder’ van de kinderen. Geeft mij echt een gevoel van gelijkheid hoor. My god wat ben ik blij dat ik Belg ben. Dan nog liever de racisten trotseren ipv telkens te moeten vaststellen dat je onderdaan bent van een land waar je als vrouw maar een ‘bijzit’ bent of een minderjarig achterlijk wezen die volgens de wet niet zelfstandig of evenwaardig in het leven kan staan als een man. Bon ik heb zo’n duizenden voorbeelden en subtiele snedige wetten die je duidelijk maken dat je als vrouw : niets, nada walou bent in die (sorry hiervoor maar het mag gezegd worden want dat is gewoon zo!) achtergestelde streken.

     • Ibrahim ZO

      Het is spijtig dat je ervaart dat je als vrouw of Marokkaanse
      vrouwen niks nada walou bent/zijn. Ook ik heb een moeder en zussen ect. en ik
      zou het niet fijn vinden als zij dezelfde gevoelens zouden hebben als jij. Maar
      godzijdank is dat niet het geval. De vrouwen in mijn familie hebben dat niet of
      in veel mindere maten. Tot die conclusie ben ik gekomen omdat ze mij dit (wat
      jij ervaart) zowel verbaal niet duidelijk hebben gemaakt en met behulp van mijn
      observatievermogen (kijkend naar hun gedrag) kan ik eigenlijk ook met zekerheid
      aangeven, dat zij dergelijke issues niet of veel minder ervaren of hebben
      ervaren (mijn zussen nemen geen blad voor hun mond…mogen ze eigenlijk zo nu en
      dan wel doen).

      Als ik mij niet vergis wordt bij de geboorte van de kind ‘meer’
      naar de vader verwezen om zo duidelijk te maken dat de vader bekend is en de
      moeder een eervolle vrouw is. De moeder
      is dus niet ergens van bil gegaan en weet niet wie de vader van haar kind is.
      Dat het kind de achternaam van de vader krijgt heeft wederom betrekking op afstamming (de vader is bekend…moeder gehuwd…kind is geen bastaard….enzovoorts). Wanneer een moslima gaat trouwen zal ze haar eigen/vaders achternaam behouden. Ook dit heeft weer met afstamming te maken.

      Dat de mannen in ons cultuur ‘meer’ vrijheid hebben dan vrouwen
      kan ik ook niet ontkennen. Dat de mannen in ons cultuur minder vaak op hun
      vingers worden getikt als ze fouten maken valt ook niet te ontkennen. Maar…en
      hier komt het….dat is VERKEERD….daar ben ik het NIET mee eens….. Mannen zouden ook gewoon aangesproken moeten worden wanneer ze de mist ingaan. Dat dit minder gebeurt, is spijtig maar dat houdt niet in dat vrouwen maar hetzelfde mogen doen of vrouwen aansporen om hetzelfde te doen. Slecht gedrag nabootsen lijkt mij niet gewenst en is kinderachtig. Dat ontspoorde/op hol geslagen vrouwen hun
      dubieus gedrag legitimeren door naar de mannen te wijzen is hilarisch. Als
      mannen dezelfde tactieken als vrouwen zouden gebruiken en hun onzedelijk gedrag
      zouden legitimeren door naar vrouwen te wijzen zou ik hoogstwaarschijnlijk nog
      harder lachen. Het is echt triest!

      Marokkaanse vrouwen hebben inmiddels een inhaalslag gemaakt
      op het gebied van oneervol gedrag. Weldra zullen de Marokkaanse vrouwen de Internationale hoofdprijs ontvangen voor oneervol en onzedelijk levenswijze. Niet echt iets waar je trots op kan zijn. Maar dat geeft niet. Ieder zijn leven. Maar zoals ik
      in mijn reply op de comment van ‘AG’ heb vermeld, zal ik waar nodig stommen argumenten en onwaarheden die door dergelijke ‘vrouwen’ worden gebruikt om hun onzedelijk gedrag te legitimeren aankaarten voor de onzin dat het daadwerkelijk is.

     • Ibrahim ZO

      Het is spijtig dat je ervaart dat je als vrouw of Marokkaanse
      vrouwen niks nada walou bent/zijn. Ook ik heb een moeder en zussen ect. en ik
      zou het niet fijn vinden als zij dezelfde gevoelens zouden hebben als jij. Maar
      godzijdank is dat niet het geval. De vrouwen in mijn familie hebben dat niet of
      in veel mindere maten. Tot die conclusie ben ik gekomen omdat ze mij dit (wat
      jij ervaart) zowel verbaal niet duidelijk hebben gemaakt en met behulp van mijn
      observatievermogen (kijkend naar hun gedrag) kan ik eigenlijk ook met zekerheid
      aangeven, dat zij dergelijke issues niet of veel minder ervaren of hebben
      ervaren (mijn zussen nemen geen blad voor hun mond…mogen ze eigenlijk zo nu en
      dan wel doen).
      Als ik mij niet vergis wordt bij de geboorte van de kind ‘meer’
      naar de vader verwezen om zo duidelijk te maken dat de vader bekend is en de
      moeder een eervolle vrouw is. De moeder is dus niet ergens van bil gegaan en weet niet wie de vader van haar kind is. Dat het kind de achternaam van de vader krijgt heeft wederom betrekking op afstamming (de vader is bekend…moeder gehuwd…kind is geen bastaard….enzovoorts). Wanneer een moslima gaat trouwen zal ze haar eigen/vaders achternaam behouden. Ook dit heeft weer met afstamming te maken.
      Dat de mannen in ons cultuur ‘meer’ vrijheid hebben dan vrouwen kan ik ook niet ontkennen. Dat de mannen in ons cultuur minder vaak op hun vingers worden getikt als ze fouten maken valt ook niet te ontkennen. Maar…en hier komt het….dat is VERKEERD….daar ben ik het NIET mee eens….. Mannen zouden ook gewoon aangesproken moeten worden wanneer ze de mist ingaan. Dat dit minder gebeurt, is spijtig maar dat houdt niet in dat vrouwen maar hetzelfde mogen
      doen of vrouwen aansporen om hetzelfde te doen. Slecht gedrag nabootsen lijkt
      mij niet gewenst en is kinderachtig. Dat ontspoorde/op hol geslagen vrouwen hun
      dubieus gedrag legitimeren door naar de mannen te wijzen is hilarisch. Als
      mannen dezelfde tactieken als vrouwen zouden gebruiken en hun onzedelijk gedrag
      zouden legitimeren door naar vrouwen te wijzen zou ik hoogstwaarschijnlijk nog
      harder lachen. Het is echt triest!
      Marokkaanse vrouwen hebben inmiddels een inhaalslag gemaakt op het gebied van oneervol gedrag. Weldra zullen de Marokkaanse vrouwen de Internationale hoofdprijs ontvangen voor oneervol en onzedelijk levenswijze. Niet echt iets waar je trots op kan zijn. Maar dat geeft niet. Ieder zijn leven. Maar zoals ik in mijn reply op de comment van ‘AG’ heb vermeld, zal ik waar nodig stommen argumenten en onwaarheden die door dergelijke ‘vrouwen’ worden gebruikt om hun onzedelijk gedrag te legitimeren aankaarten voor de onzin dat het daadwerkelijk is.

     • Ibrahim ZO

      Het is spijtig dat je als vrouw ervaart dat je niks nada
      walou bent. Ook ik heb een moeder en zussen ect. en ik zou het niet fijn vinden
      als zij dezelfde gevoelens zouden hebben als jij. Maar godzijdank is dat niet
      het geval. De vrouwen in mijn familie hebben dat niet of in veel mindere maten.
      Tot die conclusie ben ik gekomen omdat ze mij dit (wat jij ervaart) zowel
      verbaal niet duidelijk hebben gemaakt en met behulp van mijn observatievermogen
      (kijkend naar hun gedrag) kan ik eigenlijk ook met zekerheid aangeven, dat zij
      dergelijke issues niet of veel minder ervaren of hebben ervaren (mijn zussen
      nemen geen blad voor hun mond…mogen ze eigenlijk zo nu en dan wel doen).
      Als ik mij niet vergis wordt bij de geboorte van de kind ‘meer’ naar de vader
      verwezen om zo duidelijk te maken dat de vader bekend is en de moeder een
      eervolle vrouw is. De moeder is dus niet ergens van bil gegaan en weet niet wie
      de vader van haar kind is. Dat het kind de achternaam van de vader krijgt heeft
      wederom betrekking op afstamming (de vader is bekend…moeder gehuwd…kind is geen bastaard….enzovoorts). Wanneer een moslima gaat trouwen zal ze haar eigen/vaders achternaam behouden. Ook dit heeft weer met afstamming te maken.
      Dat de mannen in ons cultuur ‘meer’ vrijheid hebben dan vrouwen kan ik ook
      niet ontkennen. Dat de mannen in ons cultuur minder vaak op hun vingers worden
      getikt als ze fouten maken valt ook niet te ontkennen. Maar…en hier komt
      het….dat is VERKEERD….daar ben ik het NIET mee eens….. Mannen zouden ook gewoon aangesproken moeten worden wanneer ze de mist ingaan. Dat dit minder gebeurt, is spijtig maar dat houdt niet in dat vrouwen maar hetzelfde mogen doen of
      vrouwen aansporen om hetzelfde te doen. Slecht gedrag nabootsen lijkt mij niet
      gewenst en is kinderachtig. Dat ontspoorde/op hol geslagen vrouwen hun dubieus
      gedrag legitimeren door naar de mannen te wijzen is hilarisch. Als mannen
      dezelfde tactieken als vrouwen zouden gebruiken en hun onzedelijk gedrag zouden
      legitimeren door naar vrouwen te wijzen zou ik hoogstwaarschijnlijk nog harder
      lachen. Het is echt triest!
      Marokkaanse vrouwen hebben inmiddels een inhaalslag gemaakt op het gebied van
      oneervol gedrag. Weldra zullen de Marokkaanse vrouwen de Internationale Hoofdprijs ontvangen voor oneervol en onzedelijk levenswijze. Niet echt iets waar je trots op kan zijn. Maar dat geeft niet. Ieder zijn leven. Maar zoals ik in mijn reply
      op de comment van ‘AG’ heb vermeld, zal ik waar nodig stommen argumenten en onwaarheden die door dergelijke ‘vrouwen’ worden gebruikt om hun onzedelijk gedrag te legitimeren aankaarten voor de onzin dat het daadwerkelijk is.

     • Ibrahim ZO

      Het is spijtig dat je als vrouw ervaart dat je niks nada walou bent. Ook ik heb een moeder en zussen ect. en ik zou het niet fijn vinden als zij dezelfde gevoelens zouden hebben als jij. Maar godzijdank is dat niet het geval. De vrouwen in mijn familie hebben dat niet of in veel mindere maten. Tot die conclusie ben ik gekomen omdat ze mij dit (wat jij ervaart) zowel verbaal niet duidelijk hebben gemaakt en met behulp van mijn observatievermogen (kijkend naar hun gedrag) kan ik eigenlijk ook met zekerheid aangeven, dat zij dergelijke issues niet of veel minder ervaren of hebben ervaren (mijn zussen nemen geen blad voor hun mond…mogen ze eigenlijk zo nu en dan wel doen).
      Als ik mij niet vergis wordt bij de geboorte van de kind ‘meer’ naar de vader
      verwezen om zo duidelijk te maken dat de vader bekend is en de moeder een
      eervolle vrouw is. De moeder is dus niet ergens van bil gegaan en weet niet wie
      de vader van haar kind is. Dat het kind de achternaam van de vader krijgt heeft
      wederom betrekking op afstamming (de vader is bekend…moeder gehuwd…kind is geen bastaard….enzovoorts). Wanneer een moslima gaat trouwen zal ze haar eigen/vaders achternaam behouden. Ook dit heeft weer met afstamming te maken.
      Dat de mannen in ons cultuur ‘meer’ vrijheid hebben dan vrouwen kan ik ook niet ontkennen. Dat de mannen in ons cultuur minder vaak op hun vingers worden
      getikt als ze fouten maken valt ook niet te ontkennen. Maar…en hier komt
      het….dat is VERKEERD….daar ben ik het NIET mee eens….. Mannen zouden ook gewoon aangesproken moeten worden wanneer ze de mist ingaan. Dat dit minder gebeurt, is spijtig maar dat houdt niet in dat vrouwen maar hetzelfde mogen doen of
      vrouwen aansporen om hetzelfde te doen. Slecht gedrag nabootsen lijkt mij niet
      gewenst en is kinderachtig. Dat ontspoorde/op hol geslagen vrouwen hun dubieus
      gedrag legitimeren door naar de mannen te wijzen is hilarisch. Als mannen
      dezelfde tactieken als vrouwen zouden gebruiken en hun onzedelijk gedrag zouden
      legitimeren door naar vrouwen te wijzen zou ik hoogstwaarschijnlijk nog harder
      lachen. Het is echt triest!
      Marokkaanse vrouwen hebben inmiddels een inhaalslag gemaakt op het gebied van
      oneervol gedrag. Weldra zullen de Marokkaanse vrouwen de Internationale Hoofdprijs
      ontvangen voor oneervol en onzedelijk levenswijze. Niet echt iets waar je trots
      op kan zijn. Maar dat geeft niet. Ieder zijn leven. Maar zoals ik in mijn reply
      op de comment van ‘AG’ heb vermeld, zal ik waar nodig stommen argumenten en onwaarheden die door dergelijke ‘vrouwen’ worden gebruikt om hun onzedelijk gedrag te legitimeren aankaarten voor de onzin dat het daadwerkelijk is.

    • Je Suis

     AG
     ik ga helemaal akkoord met jou. My god helemaaaaaal akkoord.
     Wij (marokkanen) leven nog met achtergestelde idiote ideeën. Alles draait steeds om geloof en vooral hypocrisie!
     Dat men maar eerst iets doet aan de positie van de vrouw vooraleer men zich begint te buigen over banaliteiten die oh het leven van de man zo moeilijk maakt !!

 • deek

  Heb hier een vraag..
  Kan het zo zijn dat je als 40 jarige gescheiden vrouw die in Nederland woont, door je vader, die grotendeels in Marokko woont nog uitgehuwelijkt worden in Marokko?
  Plus ze moest hier in Nederland een stempel op een formulier laten zetten bij de rechtbank.
  En wat hou die stempel in op dat formulier?, Is het dan zo dat ze dan in Marokko ook officieel gescheiden is?
  Haar uitleg was, dat ze dan bv in Marokko gewoon met een man, op straat hand in hand zou mogen lopen..? zonder daar problemen mee te krijgen. Ze is hier wel officieel gescheiden, maar volgens mij in Marokko nog niet..

 • dendan

  ..weet er alles van… mijn leven is al zooo zuur gemaakt dat ik er volledig aan ten onder ga, als ik ervoor kllar ben doe ik wel eens mijn verhaal hier..een advies BLIJF WEG VAN DIE MAROKKAANSE VROUWEN

  • A G

   Ja inderdaad blijf af

 • A G

  De reacties worden hier ook zomaar verwijderd. Ik had heel veel getypt. En nu Is alles weg. Vrouwen problemen worden zwaar ontkent. Alles draait om de man. Ook helemaal geen regels tegen reproductieve dwang wat gigantisch vaak voorkomt. In Mexico is abortus ook verboden maar daar zijn ze soepeler. Als zij zegt dat het reproductieve dwang of verkrachting was dan mag het. In Marokko heb je dat niet. Een aantal jaar terug moest je zelfs verplicht tegen jou zin in met de vieze verkrachten trouwen. Afschuwelijk toch. En wat gebeurt ook. Alles negeren. Zeggen dat de verkrachting fantasie was. Alleen maar in eigen leugens geloven. Small minded. Fantasie is ook een verhoogde vorm van de werkelijkheid. Dan was het nog steeds grotendeels gebaseerd op de werkelijkheid. Want ze hebben vrouwen bestudeerd die liegen. En toen bleek dat een aantal trauma’s toch wel echt gebeurd waren in haar verleden. Alleen niet bij hem. Straks vind een man een vrouw leuk. Maar zij hem niet. Kan hij de wetten in Marokko gebruiken om uiteindelijk toch met haar te trouwen terwijl zij het niet wou. In Zweden Is reproductieve dwang ten minste verboden. In Marokko wordt eergerelateerd geweld ook niet serieus genomen. Ik ken ook in Tanger een vrouw die nu een kind met syndroom van down heeft omdat haar man haar sloeg en zij kan niet weggaan omdat zij voordat kind moet zorgen en nergens anders naar toe kan gaan. Niet welkom bij ouders vanwege eer. En ik weet dat het allemaal waar Is. Want haar man keek mij ook heel vies en seksueel aan. Helemaal naar mijn borsten en benen. Als object of als een kip die hij kan opeten, helemaal geen respect niks.

 • Je Suis

  Dag Ibrahim,
  Voor een groot deel akkoord met jouw reply. Streven naar gelijkheid tussen man en vrouw is zeker geen excuus voor bedrog , achterbaks, hypocriet en/of oneerbaar gedrag. Abdoluut niet !
  Maar dat fenomeen “bij ons “is dan weer een heel andere discussie.
  Toch kan je mij niet overtuigen over het feit dat een vrouw wettelijk gezien in de meeste Moslim landen als minderjarig wordt beschouwd. Dat is gewoon een feit maar nogmaals geen enkel excuus om zogezegd een inhaalbeweging te willen doen….maar dan in de verkeerde richting….
  H

 • shirley Wood

  Dit gebeurde op Valentijnsdag, ik betrapte mijn man met zijn ex-vrouw op een etentje in een restaurant in Cornwall, ik huilde naar huis en raakte bijna een vrachtwagen. Ik ben eigenlijk tot de conclusie gekomen dat we klaar zijn met dit huwelijk, maar toen ik thuiskwam, dacht ik nog eens na en realiseerde ik me dat als ik zou vertrekken, mijn echtgenoot niet zou aarzelen om terug te trouwen naar zijn ex-vrouw.
  Dus ik gaf toe en zocht naar een manier waarop ik mijn man slecht kon krijgen, dus ik herinnerde me (https://www.lovesolutiontemple.com) waar mijn vrienden en ik in Los Angeles bezochten voor een leesspreuk die 100% nauwkeurig was tijdens mijn vakantie naar mijn thuisstad. Ik vroeg meteen om een ​​spreuk om mijn man terug te brengen om van me te houden en te koesteren. Ik kan het me niet veroorloven mijn huwelijk na 14 jaar huwelijk te verliezen. de spreuk werkte wonderen, ik vroeg om een ​​directe spreuk die werkte en me zelfs liet trillen. Mijn man kreeg tijdens het diner ruzie met zijn ex-vrouw en liet haar daar achter. Hij kwam om middernacht thuis en vertelde me alles, hij zei dat ze hem op en neer volgde en hem stoorde om van ons huwelijk te scheiden. We zijn nu blij omdat we verder zijn gegaan. dankzij de liefdes tempel voor geweldige spreuken. zoek nu hulp en stop met huilen. zoek hulp op de juiste plaats om je liefdeproblemen op te lossen schrijf naar (s a n g o p r i e s t e s s l o v e s o l u t i o n @ o u t l o o k . c o m) W h a t s A p p: + 1 5 6 1 4 1 2 4 2 8 0 later bedankt.