Grindr en Blendr. Seks binnen handbereik.

Grindr en Blendr. Seks binnen handbereik.

Tags:

Ik ken het bestaan van Grindr pas sinds gisteren, toen ik naar het programma Metropolis keek. Het is een app waarmee homoseksuele mannen met elkaar in contact kunnen komen. Je kunt dan zien wie er binnen een paar meter van je vandaan op zoek is naar seks. Of een goed gesprek. Maar dat laatste denk ik niet.

grindrdate

Ik ben best modern en weet redelijk veel van apps, social media en allerlei sites. Ook ben ik bekend met daten via datingsites. Maar ik had echt nog nooit van Grindr gehoord. Tot gisteren, toen het in de aflevering van het tv-programma Metropolis over het verschillend gebruik van telefoons wereldwijd ging.

Een Nederlandse jongen werd gevolgd terwijl hij aan het Grindren was. In Amsterdam. Hij kreeg al snel chatcontact. Zo wilde een man hem een blow-job geven en de jongen liet ook nog even de foto van de man aan heel televisie kijkend Nederland zien. Dat vond ik niet aardig. Maar ook ontmoette hij een erg leuk uitziende jongen en daar kletste hij wat mee.

Op zich is het wel handig dat bij Grindr duidelijk is wat men zoekt. Via de chat maak je dat gewoon gelijk kenbaar aan degene die op de hoek van de straat ook met een smartphone staat te Grindren. Duidelijkheid voorop! Op een datingsite denk je nog wel eens iemand te ontmoeten voor een date of relatie, maar dan blijkt de ander toch plots op zoek te zijn naar vluchtige avontuurtjes. Reuze onduidelijk vaak. Zou er ook zo’n app zijn voor heteroseksuelen?

Ja. Want dat heb ik gelijk even uit- en opgezocht natuurlijk. Dat heet dan Blendr. Althans, de app die ik heb gevonden. Blendr is voor hetero, bi- en homoseksuele mannen en vrouwen en niet alléén maar voor seksuele contacten. Ook om gewoon iemand te leren kennen, zeggen ze. Maar dat geloof ik eigenlijk niet echt. Ik zie mensen op straat geen hele kennismakingsgesprekken typen naar iemand binnen een straal van een paarhonderd meter. Of heb ik het mis?

Ik ga de app niet installeren, want ik ben gewoon niet op zoek naar kortstondige seks met vreemde mannen. En ik wil juist zo dolgraag dat alles weer ouderwets wordt, elkaar ontmoeten op het bankje voor de ijssalon. Ik eet alleen geen ijs. Internetdaten ligt, al doe ik het wel, begrijp me niet verkeerd, al buiten mijn originele wens-grens. Dus ik zie mezelf al helemaal niet op vrijdagavond ergens in Rotterdam een man tussen de pasfoto’s op mijn telefoon uitzoeken die in dezelfde straat staat, om er vervolgens een potje mee te weet-ik-veel-watten.

Maar ik ben stiekem, nou ja, eigenlijk helemaal niet stiekem, wel enorm nieuwsgierig of mensen er meer van weten dan ik. Dus doe jij aan Grindr of Blendr of ken je mensen die het doen? Dan wil ik dolgraag weten hoe het nou in het echt gaat. En of het eng is. En of er ook gewone lunchafspraken van komen. Of is het al zo bekend in de wereld, dat het al hartstikke ‘normaal’ is en ik dus ouderwets en achterlopend.

Want de enige Blendr die ik ken en installeer, is die op mijn aanrecht waar ik iedere ochtend mijn verse sapjes in maak.